Trappers Essen Oberliga De Ruijter duel 2016 2017

31 mei 201708:44

Door Joep Meijsen

Seizoen van Tilburg begint op 29 september

Tilburg Trappers begint het nieuwe seizoen in de Oberliga op 29 september. Voor het volgende seizoen breidt de liga waar Tilburg in speelt uit met twee teams.

Dat blijkt uit gegevens die door de Duitse ijshockeybond naar buiten zijn gebracht. De Oberliga Nord bestaat komend seizoen uit veertien ploegen die tot 28 december een volledige competitie tegen elkaar spelen. Daarna wordt de liga in twee delen gesplitst, waarbij de beste zeven de Meisterrunde spelen en de teams vanaf plek acht de Qualificationsrunde.

Tilburg speelt in het reguliere seizoen daardoor in totaal 44 wedstrijden, met 22 thuiswedstrijden. De acht beste teams plaatsen zich daarna voor de play-offs, waarbij deze keer direct vanaf de eerste ronde wordt gemengd met de Oberliga SĂĽd. Daarbij speelt de nummer Ă©Ă©n uit het noorden tegen de nummer acht uit het zuiden en zo verder. De play-offs beginnen op 9 maart 2018 en de allerlaatste wedstrijd, als de finaleserie naar het maximale aantal wedstrijden gaat, is 22 april 2018.

De DEB geeft verder aan dat de Oberliga Nord in het seizoen 2018-19 weer uit zestien ploegen moet bestaan. Dit gebeurt onder meer door de financiële verplichtingen voor teams die promoveren te verlichten. Met de regionale ijssportbonden wordt nu verder besproken hoe men de uitbreiding van de liga verder vorm gaat geven.