21 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Selectie Flyers krijgt vorm

De selectie van Heerenveen Flyers krijgt voorzichtig vorm. Nadat vorige week coach Brian de Bruyn zijn terugkeer bekendmaakte, hebben inmiddels ook al een aantal spelers hun contract verlengd. Ook komen enkele imports waarschijnlijk alsnog naar Friesland.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Don Nichols, Hans Kroon en Justin Bekkering hadden al toegezegd weer voor de Flyers te zullen spelen. Inmiddels geldt dit ook voor aanvallers Marco Postma en Kevin Bruijsten. Daarnaast werden twee jeugdspelers vastgelegd, Zahir Hup en Jolke Balt.

Belangrijk nieuws voor de Friezen is dat mogelijk doelman Arunas Aleinikovas alsnog naar Friesland komt. De doelman is al enkele jaren een uitblinker voor de nationale ploeg van zijn land en kwam de afgelopen jaren uit voor verschillende teams in het Verenigd Koninkrijk. Ook aanvaller Brian Ballman komt waarschijnlijk toch naar Heerenveen. In totaal wordt met zes buitenlanders gesproken.

Secretaris Jur Ester geeft in de Leeuwarder Courant toe dat het moeilijk is om op het laatste moment een selectie samen te stellen. Toch heeft hij vertrouwen in het feit dat er dit seizoen een sterke selectie staat, vooral omdat de daadwerkelijke competitie pas in december begint. 'Maar we houden nog ruimte over om tijdens de eerste maanden nog enkele spelers aan te trekken', aldus Ester in de krant.