21 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Selectie Oranje bekend

De voorlopige selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi in Nowy Targ is bekendgemaakt. In totaal maken 28 spelers deel uit van de selectie, waarvan er voor de reis naar Polen nog enkele moeten afvallen. Amsterdam en Tilburg zijn de hofleveranciers in de selectie van Theo van Gerwen.

Van Gerwen heeft in totaal vier goalies, negen verdedigers en vijftien aanvallers geselecteerd. Hiervan vallen na het trainingskamp in Finland nog vijf spelers af. De bondscoach mag maar 23 spelers meenemen naar Polen. De selectie is echter ruim gehouden om spelers extra ervaring op te laten doen en omdat niet alle spelers mee gaan naar Finland of later arriveren voor het trainingskamp.

Het gaat daarbij vooralsnog om de broertjes Hoogsteen, Josh Oort en Dave Livingston, die om wisselende redenen (een deel van) het trainingskamp missen. De selectie telt ook een aantal extra spelers om eventuele blessures en andere onvoorziene omstandigheden te kunnen opvangen. Het team vertrekt binnenkort naar Finland waar een reeks oefenwedstrijden op het programma staat.

Opvallend is dat de selectie van Oranje twee clubloze spelers telt. Het gaat daarbij om David Hoogsteen en Lester Arts. Verder is Amsterdam de hofleverancier van de ploeg van Theo van Gerwen, gevolgd door Tilburg Trappers. Nijmegen en Den Haag hebben ieder maar Ă©Ă©n vertegenwoordiger in de selectie. Geleen heeft geen enkele deelnemer in de selectie.

Slechts een speler in het team komt uit voor een buitenlandse ploeg, de dit jaar naar Noord-Amerika verhuisde Josh Oort. Kevin Hoogsteen is een andere speler die dit seizoen nog geen competitief ijshockey heeft gespeeld, maar hij wordt rond de kerst in Amsterdam verwacht. Chris Eimers miste het begin van het seizoen met een blessure. Dave Livingston maakte deze week een onverwachte comeback bij Tilburg Trappers en geldt dus niet langer als 'clubloos'.

Doel
Phil Groeneveld
Marcel Nijland
Ruud van der Holst
Peter Seton

Defence
Tommie Hartogs
Rody Jacobs
Bjorn Willemse
Leo van den Thillart
Lester Arts
Maarten de Groot
Nick de Jong
Jeffrey van Iersel
Justin Bekkering

Forwards
Mark Bultje
Josh Oort
Marcel Kars
Doug Stienstra
Simon de Wit
Lamonte Polet
Chris Eimers
Ryan van Diemen
Jamie Visser
Dave Livingston
Kevin Hoogsteen
Dave Hoogsteen
Andri Salomonson
Bert van de Braak
Erik Landman.