9 december 200500:00

Door [email protected]

Sharks niet te stoppen

De San José Sharks zijn nog steeds in hun nopjes met de Thornton-trade. Sinds de komst van de Canadese powerforward heeft de ploeg alle wedstrijden gewonnen. En met overtuigende cijfers.

De offensieve impact van Thornton op het team is ongekend. De Sharks hadden tien wedstrijden op rij verloren voor zijn komst en hebben sindsdien alle vier gespeelde wedstrijden gewonnen. In elk van deze wedstrijden scoorden de Sharks minimaal vijf keer.

Thornton heeft in die vier wedstrijden zeven assists en een goal op zijn naam staan. Patrick Marleau heeft in elk van de afgelopen vier wedstrijden drie punten per wedstrijd bijgedragen. De 12 punten van de teamcaptain in vier wedstrijden is een clubrecord voor de ploeg uit San José.

De Boston Bruins hebben iets minder succes met hun nieuwe aanwinsten. De eerste wedstrijd na de trade werd van het sterke Ottawa gewonnen. Twee dagen later versloeg de ploeg in overtime Edmonton, maar daarna werd het minder. De Canucks waren in Vancouver met 5-2 te sterk en ook tegen Colorado gnigen de Bruins onderuit: 4-1.

Vancouver en Colorado zijn niet de minste tegenstanders, maar toch lijkt het 'trade-effect' zijn langste tijd in Boston alweer te hebben gehad. Daar komt bovenop dat defence Nick Boynton voor vier tot zes weken uitgeschakeld is met een knieblessure en winger Sergei Samsonov kampt met een blessure aan zijn hand.

San José lijkt op dit moment in ieder geval het beste uit deze trade te zijn gekomen. Aanstaande zaterdag mag de ploeg zich in eigen huis bewijzen tegen Southeast Division lijstaanvoerder Carolina Hurricanes.