28 februari 200400:00

Slotdag bepaalt play-offs

Geleen en Amsterdam kunnen zondagavond onderling uitmaken hoe de play-offs eruit gaan zien komende week. Amsterdam liet vrijdag in eigen stadion Heerenveen met 6-2 kansloos, terwijl Tilburg zich in Stappegoor herstelde van de dikke nederlaag van vorige week met een 4-2 overwinning op Geleen.

Een zege van Amsterdam zou betekenen dat de hoofdstedelijke ploeg een serie met thuisvoordeel tegen de Limburgers mag spelen. Een zege voor Geleen betekent thuisvoordeel voor Tilburg tegen Amsterdam. Wanneer Amsterdam na overtime wint of verliest, heeft de ploeg van Ron Berteling thuisvoordeel tegen Tilburg. Duidelijk is alleen dat Geleen, wat er ook gebeurt, geen thuisvoordeel meer kan veroveren.Daarmee wordt de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zowaar een belangrijke. Heerenveen kon in Amsterdam aan alle onzekerheid een einde maken, maar verzuimde het niveau van een week eerder in Tilburg te halen. De ploeg keek binnen 37 seconden via Dave Hoogsteen en Jason Smith al tegen een 2-0 achterstand aan, kwam in het restant van de eerste periode via Timchenko en Erik Landman nog terug in de wedstrijd, maar was eigenlijk de volle zestig minuten de mindere van Amsterdam.Kevin Hoogsteen zette Amsterdam halverwege de wedstrijd met een powerplay-goal definitief op voorsprong en in de openingsfase van de derde periode kon de zege worden veiliggesteld. Eerst was het Josh Oort die binnen twintig seconden raakschoot. Daarna werd Jamie Visser betrapt op een slashing die hem op vijf minuten en een game misconduct kwamen te staan. In deze lange powerplay was het Doug Stienstra die op de juiste plek stond voor de 5-2. Kevin Hoogsteen schoot zijn tweede van de wedstrijd vijf minuten voor tijd binnen, zodat Amsterdam de eindklassering in eigen handen kon houden.Tilburg Trappers nam pas in de slotfase van de wedstrijd tegen Geleen definitief afstand van Geleen. Met zijn tweede goal van de ontmoeting scoorde Jan-Jaap Natte de winnende goal namens het team van Theo van Gerwen. Een voorprong die anderhalve minuut voor tijd door een powerplay-goal van Sjon Wynia werd uitgebreid.Daarmee verpestte Tilburg een goede comeback van Geleen, dat tegen het einde van de tweede periode tegen een 2-0 achterstand aankeek dankzij treffers van Stanislav Nazarov en Natte. De laatste vijf minuten van de tweede periode waren echter voor Geleen dat via Ryan van Diemen en Chad Euverman terug kwam tot 2-2 in een harde wedstrijd, waarin zowel Nathan Vanderbaaren als Casey Vanschagen tegen game misducts opliepen. Later liep ook een akkefietje tussen Bob Teunissen en Dennis ten Bokkel nog uit de hand.