26 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Sponsor voor Zoetermeer

Zoetermeer Panters heeft Scania Nederland als sponsor gecontracteerd. De regerende kampioen in de Eerste Divisie is nog in gesprek met een mogelijke naamsponsor voor de club. Voor Zoetermeer wordt het komende seizoen waarschijlijk de laatste in de Eerste Divisie, alvorens de overstap naar het hoogste niveau wordt gemaakt.

Dat zegt Alex van den Brink van Zoetermeer Panters in gesprek met IJshockey.com. 'We zijn erg blij met Scania als sponsor. Het betreft een overeenkomst voor een jaar, daarna gaan we praten over een mogelijk driejarig contract', zegt hij.

Zoetermeer verloor vorig seizoen maar drie wedstrijden op weg naar het kampioenschap, maar verwacht voor dit jaar een veel spannendere competitie in de Eerste Divisie. 'Vorig jaar was het al een geweldige competitie, maar dit jaar wordt het nog veel spannender. Verschillende teams hebben zich aardig versterkt, dus dit jaar is ons doel het opnieuw halen van de play-offs.'

De Eerste Divisie bestaat dit jaar uit acht teams. De ploegen van vorig jaar, aangevuld met de tweede teams van Geleen en Heerenveen. De teams spelen een anderhalve competitie, gevolgd door een maand van play-offs, gespeeld in best-of-three, aldus Van den Brink.

Zoetermeer Panters komt volgende week met spelersnieuws, maar het principe van vorig jaar veranderd niet. 'Wij proberen een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers op het ijs te zetten. Dat is het goede recept voor de eerste divisie.'

Zoetermeer werkt met een vijfjarenplan dat de club naar het hoogste niveau moet voeren. Daarbij werd begonnen met het vergroten van de jeugdafdeling. 'Als je als club wil meedoen, moet de piramide aan de onderkant zo breed mogelijk zijn. Dat is inmiddels gelukt, zo hebben we bij de e- en d-jeugd het komend seizoen twee teams op het ijs.', aldus Van den Brink.