30 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

Starke terug bij de Flyers

Robert Starke keert na een seizoen terug bij de Heerenveen. De 27-jarige Canadees gaat de defensie van de Flyers versterken. Het afgelopen seizoen kwam Starke uit voor Verdun in de senior-liga in Quebec.

Dat meldt de officiële website van de Flyers. Starke is een goede bekende van Heerenveen-coach Dave Hyrsky. De in Montreal geboren Starke speelde bij Vojvodina Novi Sad in JoegoslaviĂ« toen Hyrsky daar de coach was. Toen Hyrsky via het tweede team van Nijmegen als opvolger van Andy Tenbult bij Flyers terechtkwam halverwege het seizoen 2002/2003, trok hij Starke al aan.

In dat seizoen speelde de verdediger 24 wedstrijden voor Heerenveen en tekende hij voor twee goals en zes assists. Daarnaast kwam hij in de play-offs nog tot Ă©Ă©n goal en Ă©Ă©n assist in vier wedstrijden. In totaal pakte Starke ook nog achttien strafminuten mee.

Bij de Verdun Dragons in de Quebec-liga kwam hij in 25 wedstrijden tot vier assists en 62 strafminuten. De liga staat vooral bekend om de vele vechtpartijen op het ijs, maar telt veel ijshockeyers van een goed kaliber met een verleden als prof in Noord-Amerika of Europa.

Starke is na Nichols de tweede import voor Heerenveen, dat Justin Bekkering zag vertrekken naar Tilburg. Begin juli kondigde Hyrsky in de Leeuwarder Courant aan bezig te zijn met enkele bijzondere imports. 'Voor de rest ben ik inmiddels met enkele spelers in gesprek en dat zijn jongens die een hoger niveau hebben dan de beste import die Amsterdam het afgelopen seizoen op het ijs had', stelde hij toen.