7 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Steijlen bestrijdt ontslag

De Belgische nationale doelman Bjorn Steijlen gaat niet akkoord met zijn ontslag bij Eaters Geleen. De sluitpost moet vertrekken bij Geleen omdat de keuze op twee andere goalies is gevallen. Steijlen is echter in het bezit van een contract.

Dat melden verschillende media. Geleen kiest het komende seizoen voor de ervaring van de terugkerende Honoré Loos en de jeugdige Christian van Sloun. Daardoor is er geen ruimte meer voor Steijlen, die vorig jaar nog het hele seizoen eerste doelman was bij de Limburgse Superliga-club.

De kans is groot dat Eaters en Steijlen elkaar voor het kantongerecht zullen treffen. 'Wij hadden drie goalies. Honoré Loos, Christian van Sloun en Björn Steijlen. Twee hebben we maar nodig en dus is de Belg afgevallen. Voor zijn geld kunnen we een speler kopen. Maar hij gaat dus niet akkoord met zijn ontslag', stelt voorzitter Eugéne van Sloun in dagblad De Limburger.

In een openbare verklaring op het discussieforum van IJshockey.com beklaagde Steijlen zich onlangs over de manier waarop Eaters van hem af wil. Volgens de doelman van de Belgische nationale ploeg gebeurt dit veel te laat voor hem om nog een nieuwe club te vinden. Vrijwel alle teams in Nederland en België zitten al vol.

Het lijkt er in ieder geval op of het verblijf van de op 21 juni 1977 in het Belgische Geel geboren doelman bij Geleen beperkt blijft tot Ă©Ă©n seizoen. De doelman kende in de 34 wedstrijden die hij speelde voor Eaters een moeilijk jaar. Met een wankele defensie voor zich, moest hij regelmatig een grote hoeveelheid tegengoals incasseren.

Geleen was na Eindhoven en Den Bosch de derde club in Nederland voor Steijlen. Hij kwam over uit de Franse competitie, waar hij voor HC Brest en HC Val Vanoise heeft gespeeld. Hij tekende toen een overeenkomst voor twee jaar bij Geleen.