3 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Steijlen vertrekt bij Geleen

Eaters Geleen neemt afscheid van doelman Bjorn Steijlen. De Belgische international krijgt geen nieuwe overeenkomst aangeboden in Geleen en stapt over naar Leuven Chiefs in de Belgische competitie.

Dat bevestigt Steijlen tegenover IJshockey.com. De doelman speelde twee jaar voor de eredivisionist uit Zuid-Limburg. Daarvoor was hij in de Nederlandse competitie ook al actief voor Eindhoven en Den Bosch. Tussendoor speelde hij twee seizoenen in de Franse competitie.

'Tijdens de play-offs leek het erop alsof Geleen graag me me doorwilde. We hebben toen over contractverlenging gesproken en we zouden dat na de competitie rondmaken. In die tijd tekenden verschillende van de Canadezen bij. Ik heb nog een paar keer gebeld hoe de zaken ervoor stonden, maar uiteindelijk bleek dat ze me niet meer nodig hadden', zegt Steijlen. Hij vermoedt dat Geleen een nieuwe buitenlandse doelman gaat aantrekken.

De doelman keerde afgelopen seizoen onverwacht terug bij Geleen. In eerste instantie wilde Eaters van hem af en verder met het goalie-duo Honoré Loos/Christian van Sloun. Toen Loos na enkele wedstrijden stopte, werd Steijlen alsnog teruggehaald en fungeerde de rest van het seizoen als eerste doelman. Eaters werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld.

Steijlen betreurt het vertek bij Eaters. 'Het is met pijn in het hart. Ik heb het goed naar mijn zin gehad bij Geleen. Na tien jaar in het buitenland is Leuven een stapje terug voor mij', zegt hij. De doelman gaat echter vol enthousiasme aan de slag bij zijn nieuwe club. 'Ik ga nog zeker niet afbouwen. Bij Leuven kom ik veel oude bekenden tegen en we gaan er een goed seizoen van maken. We hopen het ook in Nederland goed te doen tijdens de coupe.'