3 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Steunfonds nieuwe clubs

De teams in de Eredivisie hebben een steunfonds opgericht voor clubs die willen toetreden tot de eredivisie. Den Haag Wolves is de eerste club die profiteert van deze nieuwe regeling.

Dat hebben de deelnemers aan de eredivisie woensdagavond besloten tijdens het voorzittersoverleg. Het fonds moet het voor clubs makkelijker maken om vanuit de Eerste Divisie de overstap te maken naar het hoogste niveau. Hoeveel geld de clubs in het fonds storten en hoe groot de uitkering voor nieuwe clubs is, is niet bekendgemaakt.

De Nederlandse competitie kampt op het hoogste niveau al enkele jaren met een afkalving van het aantal teams. Door verschillende, maar vooral financiële, redenen zijn de afgelopen jaren onder meer Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, Dordrecht, Groningen en Utrecht van het toneel verdwenen. Het afgelopen seizoen werd een dieptepunt bereikt toen maar vier clubs speelden in het laatste Superliga-seizoen.

Dit jaar maken Den Haag en Nijmegen een rentree in de Eredivisie, waardoor het aantal clubs voor het eerst in jaren weer toeneemt. Den Haag-voorzitter Louis Verreijen wil niets zeggen over de afspraken die zijn gemaakt, maar wil wel kwijt dat Ă‚het gevoel van saamhorigheid tussen de clubs op dit moment bijzonder groot is en dat mag ook wel eens gezegd worden.Ă‚

Nijmegen is de andere nieuwkomer in de Eredivisie. Voor de Emperors is een regeling getroffen in verband met verplichtingen van het Nijmeegse ijshockey die nog stonden uit het verleden.