22 januari 200400:00

Door Remco

Succes voor Eindhoven

Eindhoven IJsbrekers veroverde dit weekend de vierde en laatste plek in de play-offs. Dit ging ten koste van het tweede team van Tilburg Trappers. In de tussenronde om de bovenste plaatsen legde Utrecht Dragons beslag op de tweede plaats en eindigde Groningen Grizzlies als derde.

Op vrijdagavond vond in Tilburg de belangrijke ontmoeting plaats tussen Tilburg Trappers en Eindhoven IJsbrekers. Na twee periodes en een 4-2 voorsprong leek er weinig aan de hand voor de jonge Trappers. Zeker toen in de laatste periode Joep Keeris en John Vorstenbosch samen in de strafbank zaten voor Eindhoven. Perry Muller Von Czernicki tartte echter alle ijshockeywetten en scoorde shorthanded met twee man minder op het ijs. Drie minuten later tijdens een powerplay voor Eindhoven, scoorde diezelfde Muller Von Czernicki de gelijkmaker.
In overtime vielen geen treffers waardoor de beslissing moest vallen met penaltyshots. Daarin bleken de Eindhovenaren de sterkste.

Een dag later kon Eindhoven het in eigen huis afmaken tegen de Dordrecht Lions. Eindhoven begon scherp en stond na de eerste periode al met 5-1 voor. De rest van de wedstrijd ging wel gelijk op, wat resulteerde in een 9-5 overwinning voor de thuisploeg. John Vorstenbosch, Perry Muller von Czernicki en Twan Jonkers scoorden allen twee maal voor Eindhoven. Voor Dordrecht wist Jorne Kloots twee keer keeper Stefan Schoep te passeren.

Ook in de andere tussenronde stond er nog wat op het spel. Een dubbele ontmoeting tussen Utrecht Dragons en Groningen Grizzlies bepaalde wie er als tweede eindigde. Na de eerste ontmoeting was de beslissing al gevallen. Voor 440 toeschouwers won Utrecht overtuigend in eigen huis met 8-3. Stefan Collard deed zijn familienaam eer aan en was wederom de grote held met vier goals en een assist. Groningen miste overigens zes spelers waaronder David Bartos. Dankzij deze overwinning was Utrecht niet meer in te halen.

Thuis wist Groningen nog geen vierentwintig uur later wel te winnen. David Bartos en Juha Kaari brachten de stand al snel op 2-0. Goals van Kor Kostwinder, Igor Zorman em Klaver-Jan Middelweerd zorgde zelfs voor een 5-0 voorsprong. In de derde periode scoorde Utrecht twee powerplaygoals. Frank Versteeg en Onne van Elburg tekenden voor de goals en voor de eindstand van 5-2.

Volgende week beginnen de play-offs voor het kampioenschap van de Eerste Divisie.
De indeling ziet er als volgt uit:

Zoetermeer Panters - Eindhoven IJsbrekers
Utrecht Dragons - Groningen Grizzlies

Het gaat hier om een best-of-two-serie.