Herentals Beneliga kampioen 2019 Kurt Tops

22 augustus 201908:34

Door Joep Meijsen

Summer Skate: een ijsbaansoap in Drenthe

In de laatste Summer Skate van deze zomer aandacht voor defensieve ontwikkelingen bij Den Haag, Geleen en Herentals. Verder onder meer aandacht voor de soap rondom de bouw van een nieuwe ijsbaan in Drenthe, transfers en contractverlengingen uit de Oberliga Nord, een bijzondere nieuwe shirtsponsor voor EV F√ľssen en de mogelijke terugkeer van de World Cup of Hockey.

Den Haag maakte deze week..

de terugkeer van verdediger Thomas Roosendaal bekend. De 29-jarige verdediger stopte na afloop van het seizoen 2017-18 omdat hij ijshockey en werk niet meer kon combineren. Daarvoor is nu een oplossing gevonden. Lees hier meer over de terugkeer van Roosendaal >>>

De club had deze week nog meer defensief nieuws. Reinier Staats verlengde zijn contract bij de club met een jaar. Lees er hier meer over >>>

Geleen verloor juist...

een kracht in de defensie. Sebastian Kragt wil zich dit jaar richten op zijn studie en keert derhalve terug naar de regerende kampioen in de Eerste Divisie, Eindhoven Kemphanen. De 20-jarige in Amsterdam geboren verdediger was tot vorig jaar een vaste keuze in de jeugdselecties van Oranje en speelde al drie seizoenen voor Kemphanen in de Beneliga. Vorig jaar speelde Kragt in Beneliga, Final Four en play-offs 22 wedstrijden voor geleen, waarin hij geen punten noteerde en tegen twee strafminuten opliep.

Regerend kampioen...

Herentals gaat ook verder met het bekendmaken van spelers voor de selectie van komend jaar. Zo verlengden drie sterkhouders in de defensie de afgelopen dagen hun contracten. Het gaat daarbij om Nils Vroemans, Peter Bartek en Emiel Goris. Bartek speelde vorig jaar zijn eerste seizoen in Herentals en kende met 4 goals en 30 assists in 29 wedstrijden in Beneliga en play-offs een zeer succesvol jaar. Hij liep daarbij ook tegen 67 strafminuten op. Goris tekende in 28 ontmoetingen voor 4 goals, 16 assists en 30 strafminuten, terwijl Vroemans tot 6 assists en 42 strafminuten kwam in 26 wedstrijden. Eerder verlengden onder meer ook al Ben Vercammen en Mitch Morgan hun contracten bij de club die vorig jaar de Beneliga, het Belgische kampioenschap en de Belgische beker won.

Foto: Kurt Tops

De ijssport in Drenthe..

heeft een stevige knauw opgelopen. De vergevorderde plannen voor de bouw van een nieuwe ijsbaan in Hoogeveen zijn geschrapt. Het project, een combinatie van ijsbaan en zwembad, zou bijna twintig miljoen euro duurder uitvallen, waardoor een niet te overbruggen financieel gat viel. Oorspronkelijk had de baan eind dit jaar de deuren moeten openen. Drenthe zit sinds de sluiting van de ijbaan in Assen zonder eigen ijs. In die stad zal het afblazen van het plan in Hoogeveen extra hard aankomen, het plan kreeg de voorkeur boven nieuwbouwplannen in Assen.

Het Dagblad van het Noorden zet alle ontwikkelingen sinds 2014 nog een keer op een rijtje >>>

Bregenzerwald..

de nieuwe club van Giovanni Vogelaar, verloor deze week met 4-5 van het Zwitserse SC Rheintal. Voor de Nederlandse international en zijn nieuwe teamgenoten wachten vrijdag en zaterdag nieuwe oefenwedstrijden. Op vrijdag speelt de club in K√ľsnacht tegen GCK Lions, een dag later tegen EHC Winterthur.

Rostock Piranhas...

blijft ook spelers toevoegen aan de selectie. De club legde de 20-jarige in Schwenningen geboren Kevin Richter vast. Hij speelde vorig jaar voor de Casper Bobcats in de WSHL, een lagere sportliga. De club nam ook Wladislaw Baumgardt over van Harzer Falken, een jonge verdediger die vorig jaar in de Oberliga debuteerde na zijn jeugdopleiding in Iserlohn.

Hamburg Crocodiles...

heeft de 26-jarige aanvaller Dennis Reimer gecontracteerd. Reimer kwam vorig jaar nog uit voor Bad Nauheim in de DEL2. In totaal speelde hij 228 wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland waarin hij 41 keer scoorde en tot 61 assists kwam. Eerder speelde hij kortstondig in de Oberliga, waarbij hij in twee wedstrijden tot acht punten kwam.

Als Tilburg Trappers..

komend seizoen tegen EV F√ľssen moeten spelen in de play-offs, wacht ze een club met een bijzondere sponsor. De beroemde Duitse punkband Toten Hosen ondersteunt F√ľssen als shirtsponsor. De band uit D√ľsseldorf was eerder ook al betrokken bij operaties om het ijshockey in die stad te redden en heeft al jaren ook een bijzondere band met F√ľssen. Op het shirt staan zowel het logo van de band als de titel van het numme rSteh auf, wenn du am Boden bist.'

De Minnesota Wild heeft..

een nieuwe general manager. Het gaat om de voormalige Stanley Cup-winnaar Bill Guerin, die de fagelopen jaren actief was bij Pittsburgh. Eerst in 2011 als coach op het gebied van spelersontwikkeling en de afgelopen vijf jaar als assistent-gm. Hij volgt bij Minnesota Paul Fenton op, die zich in korte tijd onmogelijk maakte bij de club. Guerin sepelde 1239 NHL wedstrijden, waarin hij 429 keer scoorde en tot 856 punten kwam.

De World Cup of Hockey...

het internationale toernooi van de NHL, opvolger van de Canada Cup, krijgt mogelijk toch op korte termijn weer een editie. Het toernooi werd in 2016 voor het laatst gehouden en zou mogelijk in 2021 weer op de kalender kunnen komen als spelers en clubs tot een nieuwe collectieve overeenkomst kunnen komen. Deelnemers in 2016 waren Canada, VS, Zweden, Rusland, Finland en Tsjechi√ę, een team bestaande uit spelers uit overige Europese landen en een team van Noord-Amerikaanse spelers van onder de 23 jaar.