Oranje Kroatie WK cheer Roosendaal vd Schuit 2017

19 augustus 201919:40

Door Joep Meijsen

Thomas Roosendaal keert terug bij Hijs

Thomas Roosendaal hervat na een onderbreking van een jaar zijn ijshockeyloopbaan. De 29-jarige verdediger tekende een contract voor een jaar bij zijn oude club Den Haag.

Dat maakt Hijs bekend. Voor Roosendaal wordt het zijn achtste seizoen in de hoofdmacht van de voormalige landskampioen en bekerwinnaar. In het laatste jaar voordat Roosendaal stopte won hij met Cairox Hijs Hokij Den Haag drie hoofdprijzen. Daarna gaf hij de voorkeur aan zijn maatschappelijke loopbaan.

Op de website van Den Haag legt Roosendaal uit waarom hij toch weer gaat spelen. 'Vorig jaar zat ik in de start/opbouw van mijn eigen bedrijf. Ik werk zowel in loondienst als voor mijn eigen bedrijf, ik heb daar nu een balans en bepaalde rust in gevonden.' Daarbij miste hij het ijshockey en de sfeer op De Uithof.

Roosendaal debuteerde ooit namens Amsterdam in de Eredivisie, sinds 2010-11 speelde hij vrijwel onafgebroken voor Den Haag, in Eerste Divisie, Eredivisie en Beneliga. In 2016-17 maakte hij deel uit van de Oranjeploeg die deelnam aan het wereldkampioenschap Division IB in Belfast.

Voor Den Haag is het de tweede versterking van de defensie in korte tijd. Onlangs maakte de club ook al bekend dat de 25-jarige Amerikaanse verdediger Doug Rose komend seizoen te zien zal zijn in De Uithof.

Lees meer op de website van Den Haag >>>