Mitch Bruijsten scoort tegen Krefeld
Mitch Bruijsten scoort tegen Krefeld — © Arie Leeuwesteijn

17 februari 202007:46

Door Joep Meijsen

Sunday round-up: Belangrijke zege Flyers, Megazege en megaverlies voor Trappers, Eaters klopt Sharks

Heerenveen stelde met een zege in Leuven de eerste plaats in de Beneliga en het thuisvoordeel in de finale om het landskampioenschap veilig. Trappers won in de Oberliga met dikke cijfers van Krefeld en ging in de Beneliga met nog grotere cijfers onderuit bij Herentals. Eaters boekte een belangrijke overwinning op Mechelen.

Tilburg Trappers - Krefelder EV 81 9-0 (4-0, 3-0, 2-0)

De koploper in de Oberliga Nord maakte zondagmiddag gehakt van de nummer laatst in de competitie. Tilburg was Krefeld met liefst 9-0 de baas, de grootste overwinning van het lopende seizoen en de tweede keer dat Trappers de negen aantikt na de 9-6 zege op Leipzig in oktober. Tilburg verdeede de punten keurig, met twee goals voor Mitch Bruijsten en Raymond van der Schuit en goals voor Kevin Bruijsten, Jordy Verkiel, Delany Hessels, Tijn Jacobs en Reno de Hondt. Boet van Bestel, Jonne de Bonth en Kilian van Gorp hadden ieder twee assists. Ruud Leeuwesteijn pakte de shutout.

Foto's : Arie Leeuwesteijn

Unis Flyers Heerenveen - Leuven Chiefs 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Heerenveen boekte zondagavond in Leuven een belangrijke 1-2 zege. Daarmee is het zeker dat op 1 maart in Thialf om het landskampioenschap wordt gespeeld, waarbij Den Haag zo goed als zeker de tegenstander is. Ook gaat Flyers definitief als nummer Ă©Ă©n naar de play-offs van de Beneliga. Flyers kan weliswaar in theorie nog achterhaald worden door Herentals, maar is in de onderlinge resultaten de betere ploeg.

In Leuven werd het een spannende wedstrijd, waarin Trevor Petersen de regerende bekerkampioen in de slotfase van de eerste periode op voorsprong zette. Na een doelpuntloze tweede doorgang was de Canadees daarna vroeg in de derde doorgang nogmaals succesvol. Brent Janssen had assists op beide treffers van Petersen. Nathan Compere deed enkele minuten later nog iets terug, maar Flyers zorgde ervoor dat het daarbij bleef en nam de punten mee naar huis.

Era Renomar Hyc Herentals - Tilburg Trappers 19-1 (8-0, 6-1, 5-0)

In de avonduren maakte Herentals in de Beneliga juist gehakt van Tilburg Trappers. De teller stopte in België pas bij 19-1, wat niet de grootste nederlaag van het seizoen is voor de Brabanders. Enkele weken geleden haalde Geleen de twintig. Vermeldenswaardig is de loepzuivere hattrick van Preston Shupe in minder dan acht minuten in de openingsperiode. Het enige Tilburgse doelpunt werd in de tweede periode gescoord door Roy Ansems.

Microz Eaters Geleen - Mechelen Golden Sharks 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Yoren de Smet scoorde drie keer in de 5-1 zege van Geleen op Mechelen. Eaters kwam in het duel vroeg op voorsprong via een treffer van De Smet en gaf die voorsprong daarna niet meer uit handen. In de tweede periode zorgden Marek Malinsky en opnieuw De Smet ervoor dat Geleen zijn voorsprong verder uitbouwde. Via een goal van Stefaan Swennen deed Golden Sharks vroeg in de derde periode iets terug, maar De Smet en later Mitch Koumans zorgden ervoor dat het een ruime overwinning werd voor Eaters.

Geleen heeft nu een marge van acht punten ten opzichte van Mechelen, dat op de negende plaats van de ranglijst staat. Golden Sharks kan Eaters in theorie nog passeren, maar met de zege zet Geleen een stevige stap richting de play-offs. De ploeg staat nu op de vijfde plaats van de ranglijst met komende vrijdag het duel tegen Nijmegen op het programma, dat evenveel verliespunten heeft.

Delen