NHL sundin lacht 0809

19 december 200800:00

Door [email protected]

Sundin hakt knoop door

Na maanden van aanhoudende speculaties is de kogel eindelijk door de kerk. Mats Sundin heeft bepaald dat hij doorgaat met spelen én waar hij de rest van het seizoen zal afmaken. De voormalige captain en sterspeler van de Toronto Maple Leafs heeft voor outsiders een verrassende keuze gemaakt.

De 37-jarige Zweedse center verhuist naar de Vancouver Canucks. Vancouver was samen met de New York Rangers de laatste clubs in de race voor de diensten van de sterspeler. Sundin heeft zijn handtekening nog niet gezet onder een 1 jarige overeenkomst, maar dat gaat binnenkort gebeuren. ‘Hij is er enthousiast over de mogelijkheid die de Canucks hem geboden hebben', aldus zijn agent.

De talentvolle Zweed is al een aantal maanden in training en zal zich na de kerst melden in Vancouver. Hij hoopt in januari weer aan spelen toe te komen. De keuze is toch enigszins verrassend, omdat de Zweed eerder in het seizoen had laten optekenen te willen spelen voor een team dat de Stanley Cup kan winnen. Iets wat Sundin nooit gelukt is in zijn carrière bij de Maple Leafs. Ondanks dat de Canucks het erg goed doen op het moment wordt, het team niet helemaal Stanley Cup-waardig geacht op dit moment.

1203912374.jpg

Vancouver is wél het team - in tegenstelling tot de New York Rangers - dat het meest te besteden heeft, aangezien er nog erg veel ruimte over is in hun ‘salary cap'. Naar verluidt zal Sundin voor een half seizoen ongeveer vijf miljoen dollar verdienen. De speler ontvangt een tekenbonus van maar liefst vier miljoen dollar en een salaris van één miljoen dollar voor de rest van het seizoen.

Nog even leek het erop dat Sundin zou kiezen voor de New York Rangers. Recentelijk werd hij nog gespot in New York met zijn landgenoten Hendrik Lundqvist en Markus Naslund. De meest productieve Maple Leaf ooit besloot toch anders. ‘Toen ik een paar weken terug eenmaal de beslissing had genomen om weer te gaan spelen paste de mogelijkheid die Vancouver mij bood mij simpelweg het best', aldus de ervaren Zweed.

Eerder artikel:
> Sundin wacht met beslissing