9 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Talenten naar Emperors

Nijmegen Emperors heeft twee jeugdinternationals vastgelegd. Het gaat daarbij om de 18-jarige Bart van Roosmalen uit Utrecht en de 19-jarige Erik Tummers uit Geleen.

Van Roosmalen is afkomstig van Utrecht, waar hij het afgelopen seizoen tekende voor 22 goals en 15 assists in 22 wedstrijden. Erik Tummers is afkomstig van de jeugdopleiding in Geleen, maar speelde het afgelopen seizoen voor VÀxjö Lakers in de Zweedse juniorencompetitie. Hij was daar een teamgenoot van Hagenaar Tim den Heijer die het komend seizoen bij Amsterdam speelt.

Van Roosmalen geldt als een snelle aanvaller, met een goed schot en een neusje voor doelpunten. Tummers is een solide speler. Beide spelers zijn een vaste keuze in de juniorenselecties van Oranje.

Met het aantrekken van deze twee spelers gaat de gemiddelde leeftijd van Emperors nog verder omlaag. Onlangs al werd een groep jonge spelers toegevoegd aan de selectie. Dit betrof over het algemeen spelers die vorig jaar voor Nijmegen speelden in de Eerste Divisie.

Nijmegen heeft nog ruimte voor Ă©Ă©n import. Eerder al werden de verdedigers Nick Verbruggen en Marcus Abrahamsson vastgelegd, terwijl ook aanvaller Ryan Love zich verbond aan het team van hoofdcoach Alexander Jacobs.