Div teams 1314

21 januari 201420:33

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 15

Zullen we na een aantal drukke weken maar weer een round-up doen? Met onder meer aandacht voor tweelingbroers in Geleen, tegenvallende aanvallers in Heerenveen, blijdschap in Tilburg en de uitslag van de Kerstquiz. En John Versteeg als Strafbankkoning?

Andy Tenbult breekt zijn hoofd over de vraag waarom zijn ploeg zo verschillend presteert in thuis- en uitwedstrijden. ‘Daar krijg ik mijn vinger maar niet achter. Dat is misschien toch de Nederlandse voetbalmentaliteit, dat spelers zich minder goed voelen als ze uit spelen’, zegt Tenbult in De Limburger. ‘Het is alsof iedere speler een tweelingbroer heeft en die constant naar uitwedstrijden sturen. Ik weer achttien jongens gezien die er vol voor gingen. Zaterdag telde ik er misschien vier. Dat moet anders.’

De bij Dordrecht Lions vanwege een slepende enkelblessure vertrokken Evan Zych is alweer onderdak. De verdediger keert terug naar de Missouri Mavericks uit de Central Hockey League, waar hij eerder een handvol wedstrijden speelde. Hij maakt dinsdagavond al zijn rentree bij de club in de wedstrijd tegen de Wichita Thunder.

Chris Eimers was zondag niet erg tevreden over de prestaties van zijn aanvallers. Na de verloren bekerfinale wilde hij in Leeuwarder Courant nog geen namen noemen, enkele dagen later na de volgende nederlaag tegen Trappers wel. ‘Alle naar Heerenven gehaalde aanvallers, met uitzondering van Calvin Pohlman. Met zo’n stel aanvallers in mijn team zou ik niet graag verdediger bij Flyers zijn’, aldus Eimers.

Verdediger Nick de Jong deed in dezelfde krant ook nog een duit in het zakje. ‘De hele wedstrijd hebben jongens steekjes laten vallen. Dat stapje extra werd niet gedaan. Dat is frustrerend, want wij proberen alle pucks tegen te houden en dat lukt dan niet omdat anderen hun taak verzaken. De eerste plaats en het thuisvoordeel in de halve finale en finale kunnen we nu vergeten. Maar de tweede plaats met thuisvoordeel in de halve finale is gewoon haalbaar’, concludeert de international.

Paul Gardner was na de overwinning in Heerenveen vanzelfsprekend een stuk tevredener. ‘Dit was een van de beste wedstrijden van dit seizoen. Ik ben ontzettend blij dat het team dit nu heeft kunnen laten zien. Er heeft zestig minuten lang niemand verzaakt, da’s de grootste winst van vandaag. Vandaag waren we zeker de betere, dat is zeker. Maar ik schrijf Heerenveen nog lang niet af. Dat blijft een levensgevaarlijk en goed team’, zegt de coach in Brabants Dagblad.

Den Haag won zaterdag met 1-6 in Dordrecht, maar verdediger Jordy van Oorschot toont zich in AD/Haagsche Courant niet helemaal tevreden, vooral niet over de eerste periode waarin Den Haag zonder veel passie speelde. ‘Lui. We weten dat we goed kunnen spelen, maar hebben ups en downs. In die periode gingen de kleine dingen niet goed. We moeten gewoon fysiek blijven spelen. Dat is onze kracht’, aldus Van Oorschot.

De in de Verenigde Staten spelende Nederlandse profs Mike Dalhuisen en Mitch Bruijsten maakten vorige week hun eerste Californische aardbeving mee, maar blijven het ook goed doen. Bruijsten heeft na veertien wedstrijden voor de Stockton Thunder in de ECHL al vier goals, negen assists en een +8-rating. Dalhuisen speelde al 23 wedstrijden voor de ploeg en zit op zes goals, acht assists en een +5. Komend weekeinde speelt de Thunder een dubbele wedstrijd tegen Ontario.

Vijf gastheren van Tilburg Trappers zijn van plan om in juni 2014 deel te gaan nemen aan de Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ook de zus van eerst team-speler Nick de Ruijter zal meefietsen met het gezelschap. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen is begonnen met de verkoop van donkerblauwe armbandjes voor 2 euro per stuk. Daarnaast is men nog op zoek naar prijzen voor een te organiseren bingo. Contactpersoon is Theo Leijten, 06-29087731. Het team fietst onder de naam Team Bet Kolen.

De winnaars van de Kerstquiz van IJshockey.com zijn bekend. De eerste prijs, een paar schaatsen van het merk Bauer, beschikbaar gesteld door Winner Sports, is gewonnen door Laura van Bavel. Richard Dijkema won de waardebon van twintig euro, terwijl Barend Hoogteijling de waardebon van tien euro won. De antwoorden van de quiz vormden samen de ijshockeyterm ‘Op de Strafbank’.

De strijd om de geuzentitel Strafbankkoning heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt de afgelopen weken. Nils Vroemans van Herentals is de nummer Ă©Ă©n met 87 strafminuten, terwijl Nick de Jong van Heerenveen heeft er vijf minder heeft op de tweede plaats. De nummer drie op de ranglijst doet echter wel een wenkbrauw fronzen, John Versteeg van Dordrecht met 77 minuten. Dat is nu al veel meer strafminuten dan in de afgelopen twee seizoenen bij elkaar. Herentals bezet de volgende drie plekken op de ranglijst met Ben Torremans (74), Evan Mosey (67) en Vincent Morgan (64)