Div teams 1314

25 februari 201421:19

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 20

Het ijshockeyseizoen is nog lang niet voorbij en dus blijven we ook maar Round-ups maken. Met onder meer het speelschema voor de LvW-cup, een nieuw ijshockeyprogramma, de zorgen van de voorzitter van Dordrecht Lions, een waarschuwing van Peter van Biezen en de Belgische overheersing in het strafbankklassement.

Het speelschema van de Larry van Wierencup is bekend. Vrijdagavond begint de competitie met het duel tussen Nijmegen en Geleen, terwijl de competitie met Eindhoven en Groningen als de andere deelnemers op 16 maart sluit met de ontmoeting tussen Eaters en Kemphanen. Daarna wordt in een best-of-two de finale gespeeld. Het schema >>>

De Olympische ijshockeyfinale werd bij de NOS door 1,4 miljoen kijkers bekeken, waarmee het op de achtste plaats van de best bekeken televisieprogramma’s van afgelopen zondag staat. Ron Berteling was bij de NOS te gast om voor analyses te zorgen.

De Nederlandse linesman Joep Leermakers is definitief uitgenodigd om op de lijnen te staan tijdens het WK voor A-landen in Minsk later dit jaar. Eerder was al bekend dat Leermakers genomineerd was als mogelijke linesman voor het toernooi.

Alle wedstrijden van de serie tussen Den Haag en Heerenveen zullen door Sportsbroadcasting.nl live worden uitgezonden op internet. Deze uitzendingen zullen onder meer via IJshockey.com te volgen zijn. Voor de wedstrijd is er het nieuwe door Tim van der Meulen en Reinder van Bochove gepresenteerde programma Hockey Headlines te zien. De eerste aflevering werd afgelopen zondag uitgezonden en is hier nog terug te kijken.

Voorzitter Edwin Boer van Dordrecht Lions legt in AD/De Dordtenaar nog maar een keer uit waarom zijn team niet meedoet aan de Larry van Wierencup. ‚ÄėVooral om budgettaire redenen. Los dat het sportief gezien nergens om gaat, brengt het een hoop extra kosten met zich mee. We hebben op ons tandvlees het eind van het seizoen gehaald en willen niet het risico lopen om onszelf met het oog op volgend seizoen in de schulden te steken.‚Äô

Hij geeft nog geen garantie dat Lions er volgend jaar weer bij is op het hoogste niveau. Boer: ‚ÄėDe situatie is zorgelijk, want het is ons nog niet gelukt om een hoofdsponsor te vinden. Vooraf zijn wij gezien als het lelijke eendje, maar we hebben, met veel Dordtse jongens, tot aan de laatste speelronde meegestreden om deelname aan de play-offs. Daar hebben we veel goodwill mee gekweekt in het land. Ik ben enorm trots op staf en spelers.‚Äô

Volgens Peter van Biezen is een overwinning van Tilburg in de play-offs op Herentals geen vooraf uitgemaakte zaak. ‚ÄėIedereen verwacht dat we Herentals even oprollen. Maar de competitie is nu voorbij en in de play-offs begint iedereen weer op nul. Wat wij de afgelopen maanden hebben gepresteerd telt nu niet meer mee. Herentals heeft niets te verliezen. Hun doel was om de laatste vier te halen en dan te kijken wat mogelijk is. Wij moeten kampioen worden, dus voor ons staat alles op het spel‚Äô, aldus Van Biezen in Brabants Dagblad.

Datzelfde Herentals neemt na de play-offs afscheid van twee belangrijke spelers in de vorm van Vincent Morgan en doelman Bjorn Steijlen, die ook een lang verleden heeft bij Nederlandse teams. Herentals eert de doelman met een fraai filmpje op Facebook.

In de andere serie is coach Chris Eimers van Flyers niet blij met het speelschema in de serie tegen Den Haag dat begint met drie wedstrijden op rij. ‚ÄėGekkenwerk, maar verbaas u niet, verwonder u slechts‚Äô, zegt hij in Leeuwarder Courant. ‚ÄėDat kan alleen in het Nederlandse ijshockey. De data van de play-offs zijn al tijden bekend. Nu moet de ploeg die al geen thuisvoordeel heeft er weer onder lijden.‚Äô

Het Nederlands Vrouwenteam heeft nog achttien dagen om de beoogde tienduizend euro voor deelname aan het WK in Letland in te zamelen. Via de crowdfundingactie is inmiddels 5890 euro toegezegd, wat betekent dat de vrouwen op 58 procent van het doelbedrag zitten. Doneren kan nog steeds via de site van Wij Zijn Sport.

De mensen van Czech International Hockey Camps hebben de winnaar gekozen van het gratis ijshockeykamp deze zomer in Nymburg, Tsjechi√ę. De Tsjechen hebben de naam van de 8-jarige Bryn Eimers uit Almere uit de hoge hoed getrokken als winnaar. Bryn speelt als aanvaller en verdediger voor de U10 van Amstel Tijgers.

Herentals regeert nog altijd met ijzeren vuist over het klassement van de Strafbankkoning 2013/14. Nils Vroemans staat met 123 strafminuten ver bovenaan het klassement. Met 101 strafminuten is zijn teamgenoot Ben Torremans de nummer twee, terwijl Nick de Jong van Heerenveen op 92 strafminuten zit. John Versteeg, hij van de duizend punten, staat vierde met 83 minuten op zijn naam.