28 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Tijgers blijven op koers

Amstel Tijgers blijven op koers voor de winst in de Coupe der Lage Landen. In Heist won de regerende landskampioen met 7-0. Tilburg hield de druk op de hoofdstedelingen met een zege op Leuven, terwijl Nijmegen te sterk was voor Turnhout.

Amstel Tijgers heeft de beste kaarten in handen voor de eerste hoofdprijs van het jaar. De ploeg houdt het voordeel van Ă©Ă©n punt op Tilburg Trappers dankzij een soepele 7-0 zege op Heist op den Berg. De hoofdstedelingen spelen zondag in eigen stadion tegen Den Haag.

Volgens correspondent Jan Casteels scoorde Amsterdam uit de eerste de beste aanval, via Jan Jaap Natte, die drie keer tot scoren zou komen. Thomas Kalousek beleefde een saaie avond in het Amsterdamse doel. De Tijgers traden aan zonder Alexander Schaafsma en Chris Eimers en dus maar twaalf veldspelers en twee goalies. Marcel Kars scoorde twee keer, Robert Jongbloed en Bohuslav Subr elk Ă©Ă©n keer.

Tilburg Trappers deed in eigen huis wat het moest doen tegen Leuven. Martin Trommelen keepte de shut-out, Dave Iannazzo scoorde vroeg in de wedstrijd en Dennis ten Bokkel in de slotfase voor een magere, maar afdoende 2-0 zege.

Nick de Jong had twee goals en een assist en zijn maatje Bob Teunissen een goal en twee assists in een 6-2 zege op White Caps Turnhout. Bij Nijmegen keerde Kyle Nixon terug in het doel, terwijl Alexander Jacobs gewoon in de bank stond.