14 oktober 200500:00

Tijgers: Gelijk in Grenoble

Amstel Tijgers heeft de eerste wedstrijd in de Continental Cup met 2-2 gelijkgespeeld tegen de gastheren. Voor tweeduizend toeschouwers scoorde Lamonte Polet twee keer voor Amsterdam.

Volgens de correspondent ter plekke was het een snelle, hoogwaardige pot ijshockey in Grenoble. Amsterdam won de shoot-out, maar die heeft slechts belang in het geval van een puntgelijk einde aan het eind van het toernooi. In de andere wedstrijd in het toernooi speelden Herning en Coventry ook met 2-2 gelijk.

De Amsterdamse doelman Thomas Kalousek speelde een hoofdrol. Niet alleen wist hij de meeste inzetten van de Fransen tijdens de shootout te keren, ook in de rest van de wedstrijd stond hij meer dan zijn mannetje.

Amsterdam kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Lamonte Polet. Bohuslav Subr verzorgde de assistentie met nog geen twee minuten op de klok. Vijf minuten later was de tegenstander weer op gelijke hoogte via Roger Jonsson.

De tweede periode verliep doelpuntloos, maar dertien minuten voor tijd kwam Grenoble tot vreugde van de meeste aanwezige toeschouwers weer op voorsprong. Craig Mills converteerde een pass van de Franse international Nicolas Favarin.

Daardoor leek het er lang op alsof de Fransen er met de volle buit vandoor zouden gaan. Met nog minder dan een minuut te spelen scoorde Polet zijn tweede treffer van de wedstrijd op aangeven van Leo van den Thillart.