16 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Tijgers gelijk in slotduel

Amsterdam had een goede kans om op de slotdag van de toernooi om de Continental Cup te stunten tegen de sterke Herning Blue Fox uit Denemarken. De regerende Nederlandse landskampioen liep uiteindelijk tegen te veel straffen op om de 3-2 voorsprong vast te houden, waardoor het tweede gelijkspel in drie dragen werd geboekt.

Amsterdam kwam in Grenoble net als een dag eerder tegen Coventry al snel op achterstand. De sterke Deense ploeg pakte een 2-0 voorsprong. Net als een dag eerder wist Amsterdam dit in de tweede periode goed te maken. Eerst kwam Aaron van Leusen tot scoren, daarna pikte Bohuslav Subr twee goals mee, zodat Amsterdam ineens op voorsprong stond.

Dit wisten de hoofdstedelijken lange tijd vast te houden. Een powerplay voor Herning met nog maar twee minuten te gaan in de wedstrijd bood de Fin Tirkkanen echter de de kans om de gelijkmaker binnen te prikken namens Herning Blue Fox.

Daarmee komt voor Amsterdam een einde aan het Continental Cup-avontuur van dit jaar. Met gelijke spelen tegen Grenoble en Herning en een nipte nederlaag tegen Coventry, heeft Amsterdam naar behoren gepresteerd. De kampioen van de Nederlandse competitie blijkt op internationaal niveau goed mee te kunnen.

De ploeg kan zich gaan voorbereiden op de hervatting van de competitie in Nederland. Daarbij komt de ploeg van Ron Berteling de komende zes dagen drie keer in actie.

Met dank aan Leon Kweens voor zijn reguliere updates vanuit Grenoble.