Trappers bat juicht

26 september 200900:00

Door Remco

Tilburg begint met ruime zege

Tilburg Trappers is de bekercompetitie gestart met een eenvoudige 6-1 overwinning op Eaters Geleen. Chris St. Jacques scoorde drie treffers voor Tilburg. David Burgess redde de Limburgse eer.

Het was een typische openingswedstrijd van een nieuw ijshockeyseizoen. Rommelig ijshockey met weinig automatisme en veel fouten. Iedereen moest er weer even inkomen: de spelers, de referee en ook het nieuwe Tilburgse scorebord dat dienst weigerde. Trappers miste Mark Donders en de nieuwste aanwinst David Cornacchia.

Geleen moesten het doen zonder Mike Forgie, Lambert Keulen en de weggestuurde Branko Mamic. Daarmee werd de Geleense ploeg wel heel jong en onervaren. Glen Bakx, Nick Verschuren, Lars van Sloun, Kay Gielen, Jeffrey Mens en Lars Engwegen kregen bergen met ijstijd maar geen van de Geleense talenten hebben de leeftijd van 21 bereikt. Geleen beschikte wel over drie voormalige Trappers: Jeffrey van Iersel, Dennis ten Bokkel en Niko Suoraniemi.

Bij Tilburg ging ook heel wat mis maar een aantal koppels konden elkaar goed vinden. Daryl Bat en Chris St. Jacques waren samen een plaag voor de Limburgse verdediging. St. Jacques kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd maar de uitstekend spelende Sami Heinonen wist zijn inzet te keren. Daarna kreeg Geleen een reeks kansen maar Yutaka Fukufuji, de Japanse goalie van Trappers, kon meteen zijn kwaliteiten etaleren.

Na zeven minuten viel de eerste treffer dankzij het duo Bat-St. Jacques. Daryl Bat vond van schuin achter het doel met een bekeken pass zijn landgenoot St. Jacques die de puck over de stick van Heinonen schoot.

In de tweede periode kwam Geleen geholpen door een powerplay aardig uit de startblokken. Maar daarna was het gauw afgelopen voor Eaters. In de 24e minuut maakte Casey Vanschagen er 2-0 van. De Nederlands-Canadees veroverde zelf de puck na slordig werk van Jason Dolgy. Toch wist Geleen binnen twee minuten de eerste seizoenstreffer te noteren. David Burgess liet zien waarom hij vorig jaar hoog is geëindigd op de topscorerslijst van de Oberliga. Op aangeven van voormalig Trapper Niko Suoraniemi passeerde Burgess Fukufuji voor de eerste keer.

De goal bleek ongeveer het laatste serieuze wapenfeit voor Geleen. Halverwege de wedstrijd was het weer St. Jacques die toesloeg op aangeven van Bat. Even later maakte Peter van Biezen er 4-1 van.

Daarmee was de slotperiode eigenlijk voor spek en bonen. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en dankzij Sami Heinonen wist Geleen een grote nederlaag te voorkomen. De Finse ex-goalie van Den Haag wist inzetten van Stanislav Nazarov en Casey Vanschagen knap tegen te houden. Op het einde van de wedstrijd moest Heinonen alsnog twee keer capituleren. Josh Liebenow en de derde goal van St. Jacques bepaalden de eindstand op 6-1.

Voor Dennis ten Bokkel was het een speciale wedstrijd na veertien seizoenen in het shirt van Tilburg: ‘Het was een hele rare gewaarwording. Ik wist niet wat ik moest verwachten, de reactie van het publiek was goed dus dat is honderd procent meegevallen. De wedstrijd viel me wel zwaar tegen. Ik dacht dat we klaar waren voor deze wedstrijd omdat ik een stijgende lijn zag in onze voorbereiding. We hadden teveel respect voor Tilburg en speelde te afwachtend. We waren vandaag en geen collectief en de ploeg hing als los zand aan elkaar. We zullen dit seizoen elke wedstrijd moeten knokken om succes te behalen en dat hebben we vandaag niet gedaan. Hopelijk gaat het beter als Lambert Keulen en Mike Forgie terugkomen.'