Trappers vs Neuwied

5 februari 201623:56

Door Joep Meijsen

Tilburg en Heerenveen houden nul vast

Tilburg (Oberliga) en Heerenveen boekten monsterzeges op vrijdagavond. Den Haag had overtime nodig om Antwerpen de baas te blijven. Heist wint van Tilburg (BeNeLiga)

s had in eigen huis weinig moeite met Rostock Piranhas, 12-0. Na twintig minuten stond het al 4-0, terwijl na het tweede rustsignaal al een 10-0 stand op het scorebord stond. Maarten Brekelmans en Kyle DeCoste scoorden ieder drie keer, terwijl Mitch Bruijsten twee goals en een assist op zijn naam bracht. Ook Levi Houkes, Peter van Biezen en Giovanni Vogelaar (2) wisten het net te vinden. De shutout was voor Martijn Oosterwijk.

Heerenveen scoorde nog vaker in de BeNeLiga. Tegen Dordrecht moest het telraam eraan te pas komen om de 16-0 bij te houden. Jorrit Vos keepte twee periodes zonder een doelpunt tegen te krijgen. Verder was het vooral werken aan de statistieken. Ronald Wurm bijvoorbeeld scoorde vier keer, Tony Demelinne drie keer, Marc Nijland, Aldo van Aalderen en Marco Postma ieder twee keer. De overige goals kwamen van Harry Mathoson, Kevin Nijland en Yan Turcotte.

Veel spannender was het in Den Haag, waar de lokale matadoren voor 1850 toeschouwers overtime nodig hadden om van Antwerpen te winnen. Thomas Roosendaal scoorde in de extra tijd de winnende goal, nadat Den Haag in de laatste tien minuten een 2-4 achterstand had weggewerkt via Stace van Bentem en ook al Thomas Roosendaal. Niky de Herd, Jens Theunis, Ben van den Bogaert en Kenneth Pittoors scoorden de doelpunten van Antwerpen. Voor Hijs waren Ben Rurup en Johan Rurup de eerdere doelpuntenmakers. Den Haag heeft nu een marge van zes punten op Zoetermeer voor de vierde plaats, maar Panters heeft nog een wedstrijd in de hand.

Heist verraste in Poule B nummer twee Tilburg Trs met een 6-4 overwinning. Het is de tweede overwinning op rij voor de ploeg van coach Hes Roelofs na de 2-26 nederlaag in eigen huis van afgelopen weekeinde. Grote man was Lukasz Bartek die bij vijf van de zes goals betrokken was met drie treffers en twee assists. Kevin de Winter scoorde twee keer en Marek Ziarny trof één keer doel. Tilburg kon daar alleen goals van Onur Mete, Jim Gudden en Niels Lemans tegenoverstellen.