Trappers vs hys 241113

24 november 201322:43

Tilburg wint kraker, Eaters dichtbij stunt

De zondagavond leverde ongekende spanning op in de Nederlandse Eredivisie. In Tilburg won Trappers na overtime de topper tegen Den Haag met 1-0. Eaters Geleen was dichtbij een stunt, maar ging uiteindelijk ook in overtime met 4-3 onderuit tegen Herentals.

Tilburg – Den Haag

De voortekenen voor deze topper waren ongunstig. Tilburg is bezig aan een indrukwekkende reeks overwinningen. Den Haag verkeert even in een mindere vorm met een nederlaag tegen Dordrecht en een moeizame zege op Eindhoven. Maar niets bleek minder waar, Den Haag kwam goed voor de dag in Stappegoor.

1500 toeschouwers zagen een sterke eerste periode van de thuisploeg waarin de Haagse goalie Tomas Pek vol aan de bak moest. Er was even enige opwinding na een vechtpartij tussen Alex Henry en Peter van Biezen.

Na de pauze kwam Den Haag wat beter in het spel en kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Trappers trad nog aan zonder de kersverse aanwinst Jeff Terminesi. De vervanger van Jonathan Zion zal nu komende vrijdag zijn debuut maken in de bekerwedstrijd tegen Eindhoven.

Tomas Pek groeide uit tot de man van de wedstrijd aan Haagse zijde. De Tsjechische goalie zag echter zijn collega Nick Broadwater ook uitstekend spelen. Beide goalies wisten zestig minuten lang de nul te houden, waardoor er een tamelijk zeldzame brilstand op het scorebord stond.

In overtime viel dan alsnog de winnende treffer. Den Haag kreeg een mooie gelegenheid om op jacht te gaan naar de winst, aangezien de verlenging begon met 110 seconden powerplay na een late straf tegen Will Colbert. Toch was het Trappers dat scoorde. Aaron Lee onderschepte de puck in zijn eigen verdedigingsvak en wist ondanks hevige tegenstand zo richting Pek te komen. Lee verschalkte Pek door de puck tussen de benen van Pek te schieten.

Tilburg blijft aan kop en wist dus de marge met Den Haag met Ă©Ă©n punt te vergroten. Tilburg heeft nu een voorsprong van negen punten op Hijs. De Hagenaars hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Herentals – Geleen

Slechts 67 seconden was Geleen verwijderd van de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van Andy Tenbult leek in Herentals lang op weg naar een enorme stunt. De Limburgers namen brutaal een 0-2 voorsprong dankzij goals van Lars van Sloun en Akim Ramoul.

Drie seconden voor het einde van de eerste periode, maakte Kay Gielen er zelfs 0-3 van met een powerplaytreffer. Eaters had daarmee maar elf seconden powerplay nodig om te scoren na een straf tegen goalie Bjorn Steijlen.

Aan het begin van de tweede periode ging het niet veel beter voor Herentals. Verdediger Evan Mosey mocht inrukken met een match penalty na een boarding op Dean Moors. Herentals wist in het verder verloop van de periode de achterstand wel te verkleinen. Patrick Prokop maakte in de 29e minuut de 1-3.

Voor Eaters draaide de start van de derde periode uit op één van de slechts mogelijke scenario’s. Al na een minuut spelen noteerde Ben Vercammen namelijk de aansluitingstreffer voor de Belgische ploeg. Daarna volgde een belegering op het doel van Patrick Martin. De Nederlands-Canadese goalie hield echter kranig stand. Uiteindelijk werd een straf tegen Lars van Sloun de Limburgers teveel. In de daaropvolgende powerplay wist Vercammen de gelijkmaker te produceren met nog 67 seconden op de klok.

De ploeg van Paul Vincent pakte daarna in de verlenging nog de twee punten. Andy Bathgate scoorde na bijna vier minuten spelen de winnende treffer. Daarmee hield Geleen naast trots ook nog een punt over aan deze lastige uitwedstrijd.

De prestatie zal de ploeg het nodige vertrouwen geven voor komende dinsdag. Dan ontvangt Geleen in eigen huis Eindhoven en kan het bij winst de rode lantaarn overdragen aan Kemphanen. Herentals wacht ook een belangrijke wedstrijd. De Belgen gaan woensdagavond op bezoek bij Dordrecht in een rechtstreeks gevecht om de vierde plaats.