23 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Transfer Livingston staat

De nationale transfer van Dave Livingston van Tilburg naar Amsterdam blijft staan. Bulldogs heeft schriftelijk bewijs geleverd dat de speler heeft ingestemd met de overgang, waardoor de latere bewering dat de transfer stiekem zou zijn doorgevoerd ongegrond is verklaard.

Dat heeft bondsdirecteur Henk Hille tegenover IJshockey.com gemeld. 'Wij hebben van Amsterdam een mail gekregen van Dave Livingston van 29 november, waarin deze instemt met een transfer naar Amsterdam. Op 9 december hebben wij een e-mail gehad van Dave Livingston, waarin deze zegt nooit toestemming te hebben gegeven. Wij gaan er vanuit dat de laatste mail gestuurd is uit een soort van spijt, maar die is binnengekomen na de transferdeadline', aldus Hille.

De zaak Livingston hield de Nederlandse ijshockeywereld de afgelopen twee weken in zijn greep. Tilburg Trappers beweerde dat Amsterdam de transfer zonder toestemming van de speler had doorgevoerd. General manager en hoofdcoach Theo van Gerwen beschuldigde de hoofdstedelijke ploeg er zelfs van de transfer alleen maar te hebben doorgevoerd om te voorkomen dat Livingston tijdens de play-offs voor Tilburg zou uitkomen. Amsterdam verdedigde zich met de claim dat men wel degelijk over schriftelijke instemming van Livingston beschikte.

Het is nog onduidelijk of Livingston ook daadwerkelijk voor Amsterdam gaat spelen. Het is mogelijk dat hij na alle ophef geen trek meer heeft in een reis naar Nederland. Bovendien heeft de 41-jarige international mogelijk vanwege privé-zaken geen tijd om op tijd over te komen. Tegelijk met Livingston heeft Amsterdam ook de transfer van Lester Arts doorgevoerd. Die meldde eerder akkoord te zijn met de hoofdstedelijke formatie, maar nog geen contract te hebben getekend.

Het besluit werd gisteren genomen vooraf aan de bijeenkomst van de clubs uit de Eredivisie in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst liet Amsterdam officieel weten dit seizoen af te zullen maken. Bulldogs heeft vlak voor de transferdeadline niet alleen de transfers van Dave Livingston en Lester Arts doorgevoerd, maar ook vijf internationale transfers. Om welke spelers het gaat is niet bekend. Vroeg in het seizoen maakte Amsterdam al bekend dat NHL'ers Bryan Berard en Karl Dykhuis mogelijk de hoofdstedelijke ploeg zouden komen versterken.