Flyers vs Trappers 180915

18 september 201522:44

Door Joep Meijsen

Trappers ruim langs Flyers

Tilburg Trappers heeft de eerste wedstrijd om de Ron Bertelingschaal met 1-12 gewonnen. Ivy van den Heuvel scoorde drie keer namens Tilburg, de tegengoal kwam van de stick van Ronald Wurm. Trappers scoorde zeven keer in de slotperiode.

Het was vrijdagavond in de Elfstedenhal in Leeuwarden een ongelijke strijd. Tilburg dat zich versterkt heeft voor de Oberliga, dat al een maand in voorbereiding is en al een stuk of zes oefenwedstrijden achter de rug heeft, tegen Heerenveen dat pas eerder deze week voor het eerst op het ijs stond, een selectie heeft voor de BeNeLiga en ook nog de Eredivisie-ervaren verdediger Pippo Limnell Finocchiaro moest missen vanwege een blessure.

Het duurde bijna tien minuten voordat Flyers voor het eerst op het doel van Bart van Gorp, Ian Meierdres kampt nog altijd met een blessure, schoot en zowel de eerste als de slotperiode leken eigenlijk vooral powerplay voor de geel-blauwe formatie. De wedstrijd bevestigde vooral dat dit Tilburg in de Nederlandse competitie niets meer te zoeken heeft en dat het bestuur van de club sportief de juiste beslissing heeft genomen om te beginnen aan een nieuw avontuur.

Het was overigens niet zo dat er niets positiefs viel op te merken over Heerenveen. De ploeg werkte hard, zag Sjoerd Idzenga een aantal prima reddingen verrichten, Yan Turcotte deelde de beste check van de wedstrijd uit en het team gaf zich pas in de slotperiode, toen het conditieverschil tussen de twee teams een steeds grotere rol ging spelen, definitief gewonnen.

Positief was ook de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. Het komt niet vaak voor in Nederland dat een nieuwe ijshockeyhal in gebruik wordt genomen en de hal in Leeuwarden zal het ijshockey in de Friese hoofdstad ongetwijfeld een impuls geven. Mooi van buiten, goede faciliteiten voor sporters en veel gratis parkeerruimte. De ruimte voor publiek is wel wat beperkt, maar verder is het een gebouw waar Leeuwarden trots op kan zijn. Voor Flyers is het een mooie uitwijkmogelijkheid tijdens de verbouwing van Thialf.

Tilburg kwam via Ivy van den Heuvel al snel op voorsprong, Maarten Brekelmans verdubbelde de score en Steve Mason veranderde een schot op de powerplay van richting voor de derde treffer in de openingsperiode. Uiteindelijk kwam Van den Heuvel tot drie goals en kwamen ook Danny Stempher (2), Mickey Bastings, Peter van Biezen, Boet van Gestel, Giovanni Vogelaar en Jordy Verkiel nog tot scoren. Ronald Wurm scoorde in de slotperiode de Friese eretreffer.

Zondag om 15.00 uur wordt de terugwedstrijd gespeeld in Tilburg, waarna Trappers zich kan gaan richten op de start van het seizoen in de Oberliga en Flyers de voorbereiding richting het debuut in de BeNeLiga kan voortzetten.