9 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Trappers ruim langs Heist

Tilburg Trappers wist woensdagavond in eigen huis regelmatig het net te vinden voor een ruime 7-1 zege op Heist op den Berg. Ryan van Diemen en Joep Andries hadden twee goals namens de Noord-Brabantse formatie.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een groot aantal straffen. Vooral in de tweede periode vielen de penalties als rijpe appelen uit de boom. Geoff Brennagh, Peter van Biezen en Dennis ten Bokkel liepen allen een misconduct op, terwijl er ook nog vijf spelers naar de strafbank mochten wegens een slashing.

Het hinderde Trappers allemaal nauwelijks. Erik Zachrisson gaf de ploeg van Theo van Gerwen al na drie minuten de leiding. Casey Vanschagen verdubbelde de voorsprong na een kwartier spelen en op het moment dat Peter van Biezen op de powerplay vroeg in de derde periode de 3-0 op het scorebord brengt, is de wedstrijd voor 1150 toeschouwers al grotendeels gespeeld.

Ryan van Diemen en twee keer Joep Andries, beide keren op de powerplay, zorgen voor een verder succesvol verloop van de tweede doorgang voor Tilburg, hoewel Wesley Serneels wel iets terugdoet namens Heist. In de slotperiode weet Ryan van Diemen nog shorthanded te scoren op aangeven van Josh Oort, waardoor vijf van de zeven Tilburgse treffers tegen Heist in een zogenoemde 'special situation' zijn gescoord.