WK Tallinn Nederland Oek bank Nederland Bartek Bison

5 augustus 201907:36

Door Joep Meijsen

Trappers trekt Bartek Bison aan

Tilburg Trappers heeft de 21-jarige international Bartek Bison aangetrokken. Daarmee keert de speler na jaren in Duitsland en Noord-Amerika te hebben gespeeld terug naar eigen land.

Afgelopen jaar speelde Bison voor Fargo Force in de USHL en Bismarck Bobcats in de NAHL. Daarvoor deed hij ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada op bij Prince George Cougars en Vancouver Giants in de Western Hockey League. De forward debuteerde afgelopen voorjaar in het Nederlands team tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn. In vijf wedstrijden pikte hij daar een assist mee.

‚ÄėBartek ken ik al vanaf 2015 toen hij samen met onder andere Reno op het U-20 WK in Estland speelde. Toen was hij nog heel jong, maar je kon wel zien dat hij getalenteerd was‚Äô, zo wordt technisch verantwoordelijke Ren√© de Hondt van Trappers geciteerd op de eigen website. ‚ÄėHij geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Bartek schaatst heel behoorlijk, is fysiek sterk en kan een doelpunt maken.‚Äô

Bison is afkomstig uit de jeugdopleiding van Amsterdam, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Duitsland, waar hij in de jeugd van Mannheim verder werd gevormd. De forward werd daarna gescout voor de Western Hockey League, waar hij twee seizoenen speelde voor Prince George en Vancouver. Daarna kwam hij in jeugdliga's in de Verenigde Staten terecht.

Voor Trappers is hij de tweede nieuwe aanwinst. Eerder werd Diego Hofland al aangetrokken, een andere Nederlander die vooral in het buitenland is opgeleid.

Lees meer op de site van Trappers >>>

Foto: Marco Spelten (Actiefotografie.nl)