Trappers Oberliga winst halve finale 2017

14 mei 201921:15

Door Joep Meijsen

Trappers haalt forward Diego Hofland

Tilburg Trappers hebben de 28-jarige aanvaller Diego Hofland aangetrokken. Hofland speelde afgelopen jaar bij Duisburg, maar deed daarvoor uitgebreide ervaring op het hoogste niveau in Duitsland op.

Hofland speelde namens D√ľsseldorf en Krefeld in totaal 179 wedstrijden in de DEL, waarin hij zeven keer scoorde en tot zeven assists kwam. Hij speelde ook nog 85 ontmoetingen in de DEL 2 met vijftien goals en dertien assists als resultaat. Hofland is de eerste nieuwkomer in de selectie van Tilburg Trappers richting het komende seizoen.

De kersverse Trapper is geboren in Rotterdam, maar speelde de afgelopen jaren op een Duitse licentie. Dit betekent dat hij vooralsnog niet gekwalificeerd is voor de nationale ploeg van Nederland. Op zijn veertiende maakte hij de overstap vanuit Nederland naar de jeugd van D√ľsseldorf. Door te kiezen voor de Duitse nationaliteit kon hij bij DEG doorstromen naar het eerste team, waar hij in 2009 zijn debuut maakte.

In 2014 maakte hij de overstap naar Duisburg in de Oberliga, maar werkte zich daarna via twee seizoenen in de DEL 2 bij Bad Nauheim terug naar het hoogste niveau. Hij ondertekende een contract bij Krefeld Penguine. Dat werd na iets meer dan een jaar ontbonden omdat Hofland niet meer op een plek in de basis kon rekenen. Vervolgens ging hij weer bij Duisburg aan de slag in de Oberliga.

Daar kwam hij in 36 wedstrijden in het reguliere seizoen tot 10 goals en 26 assists. In zes wedstrijden in de play-offs kwamen hier nog drie doelpunten en een assist bij. Trappers neemt komend seizoen weer deel aan de Oberliga. In samenspraak met de Oberliga is besloten dat Tilburg komend jaar zonder imports speelt. Hofland beschikt inmiddels weer over een Nederlands paspoort en geldt in de Oberliga niet als import.

'Diego is een echte professional die zonder twijfel goed in de groep zal passen. Een fysiek sterke, ervaren en goedschaatsende winger. Met het vertrek van Brock Montgomery ontstond er een behoefte aan een rechtshandige aanvaller. Zeker op de powerplay is dat enorm belangrijk’, zegt manager technische zaken Rene de Hondt over de nieuweling.

Lees meer op de website van Tilburg >>>

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn