Trappers vs Timmendorfer Strand Brock Danny Stempher

8 juni 201908:37

Door Joep Meijsen

Trappers verlengt met zes spelers

Tilburg Trappers zet met het verlengen van zes contracten een belangrijke stap richting de samenstelling van de selectie voor het nieuwe Oberliga-seizoen. Mickey Bastings, Kilian van Gorp, Max Hermens, Reno de Hondt, Aleksey Loginov en Danny Stempher hebben allen voor één jaar verlengd.

Tilburg maakte eerder bekend dat Diego Hofland terugkeert naar Nederland en komend jaar deel uitmaakt van de selectie van Trappers. De club begint wel aan het volgende Oberliga-seizoen zonder captain Ivy van den Heuvel, die onlangs besloot zijn succesvolle ijshockeyloopbaan te be√ęindigen.

Van de spelers die nu hun contract hebben verlengd staat Danny Stempher het hoogst in de topscorerslijst van afgelopen eizoen. De 23-jarige aanvaller was in 48 wedstrijden in het reguliere seizoen goed voor 32 goals en 35 assists en voegde hier in zeventien play-off-wedstrijden nog veertien punten aan toe. Alleen Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam waren afgelopen jaar productiever voor Trappers.

De ook 23-jarige Reno de Hondt scoorde in 47 wedstrijden in het reguliere seizoen 22 keer en nam 29 assists voor zijn rekening. Hij speelde 16 wedstrijden in de play-offs met twee goals en vijf assists. De forward uit de eigen jeugdopleiding van Trappers kwam ook nog uit voor Oranje tijdens het het WK in Estland, waar hij in twee wedstrijden één keer scoorde.

De 21-jarige Max Hermens uit Zoetermeer kreeg een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding in Zweden en begint aan zijn derde seizoen in het shirt van Tilburg Trappers. Afgelopen jaar speelde hij 47 wedstrijden in het eerste team met 16 goals en 43 punten als statistieken. In de play-offs was hij met zeven goals en vijf assists in 17 wedstrijden ook zeer productief.

Mickey Bastings, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Tilburg, moest een deel van het reguliere seizoen en de play-offs aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed. De 27-jarige forward was in 33 wedstrijden in de reguliere competitie toch nog goed voor 8 goals en 30 assists en voegde hier in 13 play-off-ontmoetingen nog twee goals en acht assists aan toe.

Kilian van Gorp, 24 jaar oud, keerde enkele jaren geleden vanuit CTO/NIJA in Eindhoven terug naar Tilburg en is sinds de overstap naar de Oberliga een vaste waarde in de ploeg van coach Bo Subr. Vorig jaar speelde hij 48 wedstrijden in het reguliere seizoen met 3 goals en 30 assists, maar vanwege een blessure kwam hij slechts in drie play-off-wedstrijden in actie.

Ook Alexei Loginov knoopt er nog een jaar aan vast in Tilburg. De 26-jarige geboren Rus is met uitzondering van een jaar in zijn geboorteland sinds de komst naar Nederland actief bij Trappers. Vorig jaar kwam hij 38 keer in actie voor zijn ploeg in de reguliere competitie in de Oberliga, met 4 goals en 22 assists als statistieken. In zestien play-offwedstrijden pikte hij nog 1 goal en 10 assists mee.