Lions turpijn close home 1314

21 augustus 201418:37

Door Joep Meijsen

Turpijn en Staats blijven Lions

Verdedigers Joy Turpijn en Reinier Staats spelen ook komend seizoen voor Dordrecht Lions. De club bevestigt ook definitief dat John Versteeg komend seizoen weer in Dordrecht speelt.

De 26-jarige in Zoetermeer geboren Turpijn was vorig jaar de nummer zes op de topscorerslijst van Lions met acht goals en 24 assists in 36 wedstrijden. De voormalige speler van Amsterdam, Zoetermeer en Den Haag begint aan zijn tweede seizoen in Dordrecht. De verdediger werd door bondscoach Chris Eimers geselecteerd voor het WK in Vilnius.

Ook de 24-jarige Reinier Staats komt een tweede seizoen uit voor Dordrecht in de Eredivisie. De uit Tilburg afkomstige verdediger had drie goals en vijftien assists in 35 wedstrijden. Voor zijn komst naar Dordrecht speelde Staats vijf seizoenen in Eindhoven. Twee jaar geleden speelde hij nog het WK met Oranje in Donetsk.

De terugkeer van de 42-jarige John Versteeg werd enkele weken geleden al gemeld door AD/De Dordtenaar, maar wordt nu door Lions bevestigd. Versteeg had 24 goals en 34 in 35 wedstrijden, waarmee hij de nummer vier was op de topscorerslijst van Dordrecht. Versteeg begint aan zijn 23e seizoen in de Eredivisie, terwijl hij tussen door ook nog drie seizoenen in de Eerste Divisie heeft gespeeld.