14 december 200400:00

Door Joep Meijsen

U20 bijna klaar voor WK

Het wereldkampioenschap voor de U20 nadert met rasse schreden. Bondscoach Risto Mollen is vooralsnog tevreden met de voorbereiding en kijkt uit naar het trainingskamp in Eindhoven en het vertrek vroeg in het nieuwe jaar naar Roemenië.

Nederland treft in RoemeniĂ« op Litouwen, China, Japan, ServiĂ«-Montenegro en het gastland. ÂJapan en RoemeniĂ« zullen wel sterke teams hebben. China dat is even afwachten en de andere teams moeten we een heel eind kunnen hebbenÂ, kijkt Mollen vooruit. Het wereldkampioenschap wordt tussen 2 en 9 januari afgewerkt in Boekarest.

In de voorlopige selectie van Mollen zit een groot aantal spelers dat dit seizoen al ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie. Een veel hoger percentage dan in andere jaren het geval is. Toch is Mollen nog niet tevreden. ÂAls je gaat kijken zie je dat veel van de jongens toch vooral op de bank zitten. Er zijn er maar een stuk of vijf die echt reguliere shifts draaien in de eredivisie. Dat vind ik eigenlijk wel een beetje jammer.Â

Over de voorbereiding is hij wel erg tevreden. ÂDie is een stuk beter dan vorig jaar. Toen hebben we wel veel kunnen trainen, maar weinig wedstrijden kunnen spelen. Nu hebben we al een aantal oefenwedstrijden gespeeld, krijgen we vanaf 27 december ook nog een trainingskamp in Eindhoven en heb ik wat spelers over van vorig jaar. Dat betekent dat de ploeg veel beter ingespeeld aan de start van het wereldkampioenschap komtÂ, stelt de 87-voudige international van Oranje.

In zijn voorlopige selectie zijn spelers van negen verschillende clubs vertegenwoordigd. Met ieder vijf spelers zijn Nijmegen Emperors en Tilburg Trappers de hofleveranciers voor het U20 team. Slechts Ă©Ă©n speler in de selectie is actief in het buitenland, Akim Ramoul die in de North American Hockey League speelt.

De voorlopige selectie
Goalies: Victor Boutrs Girgis (Den Haag), Guido Lejeune (Eindhoven), Martijn Maghielse (Heerenveen)

Defense: Dennis Donders (Tilburg), Wesley Hendriks (Nijmegen), Dennis Jonker (Den Haag), Kor Kostwinder (Groningen), Niels Leeuwenkamp (Den Haag), Dave Stappershoef (Heerenveen), Erik Tummers (Nijmegen)

Forwards: Alan van Bentem (Den Haag), Jan van den Boomen (Tilburg), Joeri Dielhoff (Tilburg), Sander Dijkstra (Heerenveen), Mark Donders (Tilburg), Onne van Elburg (Utrecht), Onur Mete (Tilburg), Akim Ramoul (USA), Bart van Roosmalen (Nijmegen), Harrie Verdonschot (Nijmegen), Huub Verdonschot (Nijmegen), Clinton Voorn (Utrecht)