Nijb logo

19 december 201309:42

Door Joep Meijsen

U20 blijft ongeslagen in Hongarije

Jong Oranje klopte de afgelopen dagen de leeftijdsgenoten uit Kroati√ę en Roemeni√ę. Vrijdag volgt de voor promotie vitale wedstrijd tegen gastheer Hongarije.

Maandag wist het team van bondscoach Theo van Gerwen met 7-3 te winnen van Kroati√ę. Reno de Hondt nam twee goasl voor zijn rekening, terwijl Danny Stempher een goal en drie assists had namens Oranje. Raymond van der Schuit, Guus van Nes en Jordy Verkiel namen de overige goals van Nederland voor hun rekening. Doelman Mike Beeren maakte 23 saves.

Op woensdag stond de wedstrijd tegen Roemeni√ę op het programma. Ook deze werd in winst omgezet, 2-5 in het voordeel van Nederland. De dit seizoen in Noord-Amerika spelende Reno de Hondt pikte ook in deze wedstrijd twee goals mee. Raymond van der Schuit, Danny Stempher en Boet van Gestel waren de andere doelpuntenmakers voor Nederland. Mike Beeren had 26 saves.

Daarmee staat Nederland met drie overwinningen in drie wedstrijden op de tweede plaats van de ranglijst. Het eveneens ongeslagen Hongarije heeft een beter doelsaldo. Vrijdagmiddag om half vijf staan deze twee teams tegenover elkaar in wat feitelijk een soort finale van het toernooi is. Op zaterdag wacht Jong Oranje dan nog de confrontatie met de leeftijdsgenoten uit Litouwen.