Nijb logo

10 december 201511:23

Door Joep Meijsen

U20 op jacht in Litouwen

Het Nederlands team onder 20 jaar speelt vanaf zondag het wereldkampioenschap Division II - Group A in Elektrenai in Litouwen. Eerste tegenstander is Kroati√ę en de definitieve selectie is bekend.

Bondscoach Theo van Gerwen heeft een selectie tot zijn beschikking die een mix is van onder meer spelers uit het buitenland, spelers van Trappers in de Oberliga en spelers uit de BeNeLiga. Tegenstanders in Elektrenai zijn naast gastheer Litouwen en eerste tegenstander Kroati√ę ook Hongarije, Zuid-Korea en Estland. Daarmee zal het geen makkelijke klus worden voor Oranje om promotie af te dwingen.

Niet alle spelers waren beschikbaar voor selectie. De in Zweden spelende Max Hermens, alsmede de in Duitsland uitkomende Dani Bindels en de in het WHL in Canada spelende Bartek Bison hebben de keuze gemaakt voor hun team uit te blijven komen. Daarnaast ontbreekt Tobie Collard vanwege een blessure.

Oranje opent het toernooi op 13 december tegen Kroati√ę, een dag later speelt Nederland opnieuw de eerste wedstrijd van de dag, deze keer tegen Hongarije. Na de eerste rustdag vervolgt Oranje het toernooi met de middagwedstrijd tegen Zuid-Korea. Na de tweede rustdag volgt op vrijdag de ontmoeting met het gastland in de avondwedstrijd en het toernooi wordt op zaterdag afgesloten met de middagwedstrijd tegen Estland.

De selectie:

Bart van Gorp, Ruud Leeuwesteijn, Jordy Verkiel, Noah Muller, Niek van der Meulen, Vince van de Kraak, Niels van der Vossen, Christiaan Maier, Giovanni Vogelaar, Jonne de Bonth, Lars den Edel, Jord Smit, Joey Geurts, Niels Lemans, Kai Willems, Lucca Kluijtmans, Justin Evers, Joey Beeren, Luuk Lambregts, Levi Boer, Jasper Nordemann, Guus van Nes.