Wcu18 thialf fisheye

5 december 201309:29

Door Joep Meijsen

U20 wacht uitdagingen in Miskolc

De U20 van Oranje vertrekt volgende week naar Hongarije voor het WK Junioren. Daar zijn onder meer gastland Hongarije en Roemeni√ę tegenstanders voor het Nederlands team.

De U20 staat dit seizoen onder leiding van technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond, met Bohuslav Subr (NIJA) als zijn assistent. Met acht spelers is de Nederlandse IJshockey Academie ook de hofleverancier van de nationale ploeg. Bovendien zijn er nog verschillende ex-spelers van het CTO aanwezig in de selectie.

Het aantal geselecteerde spelers voor jeugdselectie dat zijn heil heeft gezocht in de Duitse jeugdcompetitie, zoals enkele generaties geleden nog veel voorkwam, blijft beperkt tot √©√©n. Rick van Haren speelt nog altijd in de jeugd van D√ľsseldorf. De andere spelers die vanuit het buitenland worden ingevlogen zijn aanvaller Jordy Knoren en Reno de Hondt die allebei een team in de Verenigde Staten hebben gevonden.

Spelers in de selectie die regelmatig uitkomen in de Eredivisiezijn Boet van Gestel, Jordy Verkiel, Danny Stempher, Cas Staps, Tom Marx, Koen Bakker, Tony Ras en Raymond van der Schuit. Tegenstanders voor de U20 in Miscolc zijn behalve Hongarijen en Roemeni√ę ook Kroati√ę, Estland en Litouwen. Daarmee wacht Nederland een lastige klus om promotie naar het hoogste niveau in Division II van de IIHF te bewerkstelligen.

Het WK wordt van 15 december tot en met 21 december gespeeld. Komende maandag traint de selectie in Eindhoven nog een keer gezamenlijk, waarna op vrijdag 13 december vanaf Schiphol naar Hongarije wordt gevlogen.

Goalies: Mike Beeren, Mitchel Hamers

Defensie: Kilian van Gorp, Willem Gloudemans, Rick van Haren, Boet van Gestel, Evo Suurhof, Mike Groenhof, Giovanni Vogelaar, Jordy Verkiel.

Forwards:
Danny Stempher, Cas Staps, Jordy Knoren, Tom Marx, Koen Bakker, Tony Ras, Raymond van der Schuit, Reno de Hondt, Kenny Welles, Jim Gudden, Guus van Nes, Rocco van Hoorn