6 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Uitbater Silverdome failliet

Planet Ice Europe BV, de exploitant van de Zoetermeerse ijshal PWA Silverdome, is op de fles. Het bedrijf heeft volgens de curator een schuld bij verschillende bedrijven van minimaal een half miljoen euro. Het faillissement heeft geen gevolgen voor de voornaamste bespeler van de hal, de Zoetermeer Panters.

Dat meldt de Haagsche Courant. De Haagse rechtbank sprak het faillissement al op 11 augustus jongstleden uit. Planet Ice Europe BV legt zich overigens niet zomaar neer bij het faillissement. Het bedrijf is in hoger beroep gegaan tegen de beslissing. De voornaamste schuldeisers zijn de Belastingdienst, nutsbedrijven, uitzendbureaus en de stichting PWA Silverdome, de eigenaar van de hal.

Volgens deze stichting kunnen evenementen en sportwedstrijden in de Zoetermeerse hal gewoon volgens schema worden afgewerkt. Dit is goed nieuws voor de Zoetermeer Panters, die dit seizoen met het Silverdome als thuishaven hun rentree maken in de Eerste Divisie.

Het faillissement van de exploitant is volgens de Haagsche Courant te wijten aan mismanagement. Het aantal evenementen bleef ver achter bij de verwachtingen, waardoor de schulden opliepen. Planet Ice Europe is een dochteronderneming van een Brits bedrijf dat in eigen land verschillende ijshallen exploiteert.

De kantoren van de Nederlandse IJshockeybond zijn ook in het Silverdome gevestigd.