23 juli 200900:00

Door Remco

Uli Egen weg bij Eaters Geleen

Eaters Geleen en coach Uli Egen hebben besloten om met onmiddelijke ingang uit elkaar te gaan. De voormalig Duits international was sinds juni 2007 coach van de Limburgers. Afgelopen seizoen haalde Egen met Geleen de halve finales.

Eaters Geleen meldt in een persbericht dat beide partijen afscheid nemen wegens een verschil in inzicht in de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen. De 52-jarige Egen had nog een doorlopend contract van twee jaar bij Eaters.

Het afscheid van Egen komt bepaald niet als een verrassing. Ondanks de derde plaats in de reguliere competitie en het behalen van de halve finales was er veel kritiek op het functioneren van de Duitser. De halve finale tegen Den Haag verliep desastreus en de Limburgers wisten geen enkele wedstrijd te winnen tegen HYS.

In zijn eerste seizoen oogstte Egen nog veel lof na de spannende halve finale in de play-offs tegen de latere kampioen Tilburg Trappers. Ondanks het verschil in kwaliteit wist Egen met een slimme tactiek het Trappers alsnog moeilijk te maken.

Egen heeft jarenlange ervaring als coach in de DEL, waarbij hij laatstelijk als technisch directeur en assistent-coach actief was bij de FĂĽchse uit Duisburg. Eerder werkte hij in verschillende functies onder meer voor Kassel, Augsburg, Berlijn en Moskitos Essen. Als speler kwam de in FĂĽssen geboren aanvaller onder meer 63 keer uit voor de Duitse nationale ploeg, waarbij hij deelnam aan drie WK's en de Olympische Spelen in Lake Placid waar ook Oranje aan meedeed. Als speler kwam hij ruim twaalf seizoenen uit op het hoogste niveau bij onze Oosterburen.

Eaters heeft nog niet laten weten of er al een opvolger voor Egen in beeld is. De Limburgers hebben tot nu toe acht nieuwe spelers vastgelegd voor het komende seizoen:William den Ridder, Jeffrey van Iersel, Dennis ten Bokkel, Nick Verschuren, Adam Blanchette, Sami Heinonen, Jason Dolgy en Mike McRae.