5 september 200500:00

Door [email protected]

Upsets in Duitse beker

In Nederland moeten we nog even wachten op de competitiestart, maar in Duitsland wordt al volop ijshockey gespeeld. Zondag werd de eerste ronde van de beker gespeeld en maar liefst vier DEL-teams werden door teams uit een lagere divisie uitgeschakeld.

Hannover Scorpions moest aantreden tegen REV Bremerhaven Pinguins uit de tweede Bundesliga. De Pinguins kampten met een flinke ziekenboeg, waardoor maar liefst vijf basisspelers vanaf de tribune toe moesten kijken. Zelfs de man die normaal het mascottepak draagt was ziek.

Maar de underdogpositie werkte in het voordeel van de thuisploeg. De Scorpions konden, ondanks een aantal ex-NHL-ers, geen indruk maken op de 1.500 aanwezige toeschouwers. Dylan Gyori kon dat wel. De Canadese aanvaller zette in de 48e minuut de 1-0 op het bord en schoot daarmee zijn ploeg naar de tweede ronde van de beker.

Krefeld Pinguins verloor verrassend met 4-3 bij WeiĂwasser uit de 2e Bundersliga. Volgens Krefeld trainer Teal Fowler speede het thuisteam een tactisch sterke wedstrijd. Voor de fans was goalie Sebastian Ewing de grote held. Hij deed het optreden van Krefeld goalie Robert MĂŒller, de vaste goalie van het Duits nationaal team, verbleken. WeiĂwasser werkte in de eerste periode na een snelle treffer van Krefeld binnen 13 seconden weer gelijk. De ploeg liep daarna in de tweede periode uit naar 3-1 en kwam in de derde periode op 4-2. Met 26 seconden te gaan scoorde Krefeld nog de 4-3, maar toen was het te laat voor een echte comeback.

Ook Frankfurt Lions, vorig jaar nog halve finalist om de titel in de DEL, moest met lege handen naar huis. Bij tweede Bundesligist Regensburg verloren de Lions met 4-2 (2-0, 2-2, 0-0). Kassel Huskies moest ook de meerdere erkennen in een team uit de tweede Bundesliga. Het team verloor na penalties van Beitigheim Steelers.

Maar er waren nog meer DEL-teams die het moeilijk hadden zondag. DEG DĂŒsseldorf won maar nipt van Bad Tölz. De Metro Stars hadden er wel een overtime voor nodig; in de vierde minuut scoorde Craig Johnson de verlossende treffer.

Hamburg Freezers behaalde een comfortabele 3-0 zege op Moskitos Essen. Maar de Freezers zijn nog niet zeker van deelname aan de tweede ronde, omdat er ophef is ontstaan rond het meespelen van Marin Hinterstocker. De speler zou namelijk niet speelgerechtigd zijn, wat de uitslag ongeldig kan maken. Essen heeft protest aangetekend en hoopt daarmee alsnog de volgende ronde te bereiken.

Op 25 oktober spelen de Duitse teams de tweede ronde in de beker.