29 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Vadeko door bij Flyers

Het kort geding van Heerenveen Flyers tegen hoodfsponsor Vadeko is van de baan. Anderhalf uur voor het begin van de zitting meldde Vadeko schriftelijk zich aan het lopende contract te houden. Daarmee lijkt Flyers gered.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Daarmee lijkt de belangrijkste angel uit het conflict rond het voortbestaan van het topijshockey in Heerenveen. Vorige week leek het er nog op alsof er een einde zou komen aan het topijshockey in Friesland.

Aanleiding is een conflict tussen het bestuur van de ijshockeyclub en de vorig jaar debuterende hoofdsponsor Vadeko. De dekking van een fors tekort op de begroting van vorig seizoen is de aanleiding voor het conflict.

'Met Van der Kooij hebben we een enorm enthousiaste sponsor, laat dat voorop staan. Hij heeft bij iedere bestuursvergadering gezeten, samen met zijn accountant. Lopende het seizoen hebben we, vooral door zijn enthousiasme, spelers aangetroken die ons meer geld kosten dan we ons begrotingswijs konden permitteren. Ook in andere zaken, zoals aankleding van het stadion in de play-offs en reclame, zijn we boven de begroting gegaan. Dit alles omdat de hoofdsponsor tijdens de vergaderingen aangaf daar garant voor te zullen staan', zei voorzitter Gerd Lindemann van de Flyers vorige week in de krant.

De verwachting daarbij was dat Vadeko een aantal subsponsoren zou aanbrengen, ter waarde van minimaal zestigduizend euro. Dit bedrag is echter niet gehaald, waardoor de Flyers met een fors financieel gat kwamen te zitten. De Leeuwarder Courant noemt daarbij het bedrag van honderdduizend euro. De Flyers hebben vooralsnog pas Ă©Ă©n speler vastliggen voor het nieuwe seizoen, Don Nichols.

De verwachting is dat Heerenveen met een lagere begroting nu alsnog kan meedoen in de Eredivisie. Daarbij zal de club, onder leiding van de nieuwe coach Brian de Bruyn waarschijnlijk meer gaan leunen op jonge spelers.