9 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Van Peet naar Zoetermeer

Zoetermeer Panters begint een beetje te lijken op een reĂŒnie van de Rotterdam Panda's. Nadat vorige week al Robbert Prick van Wely werd aangetrokken, wordt nu de komst van Cees van Peet aangekondigd.

De op 23 juli 1962 geboren aanvaller was Ă©Ă©n van de spelers uit de eigen regio in de selectie van de Rotterdam Panda's, een van de meest succesvolle ploegen in het Nederlandse ijshockey. Van Peet maakte alle successen van de Rotterdamse ijshockeyclub mee en maakte tot het einde in 1995 deel uit van de selectie. In totaal speelde hij negen seizoenen op het hoogste niveau in Nederland.

Van Peet treft bij Zoetermeer talloze bekenden uit die tijd. Jeroen Admiraal, Manitas Demelinne, Marco Kronenburg, Andy Otto en Robbert Prick van Wely droegen allen korte of langere tijd het shirt van Rotterdam. Samen gaan ze proberen de landstitels van toen te vertalen naar een nieuwe titel in de Eerste Divisie, waar Zoetermeer de verdedigende kampioen is.

Komende dinsdag maakt Zoetermeer de definitieve selectie bekend. Komende zondag spelen vier teams uit de Eerste Divisie, waaronder Zoetermeer, een oefentoernooi in het Nijmeegse Triavium. Het betreft een halve competitie van korte wedstrijden.