Div ED logos 201415

28 augustus 201507:55

Door Joep Meijsen

Van Rijswijk: puur prive-omstandigheden

Het besluit van Michael van Rijswijk om alsnog in Zoetermeer te blijven spelen is volgens de verdediger puur een beslissing die hij heeft moeten maken op basis van privé-omstandigheden. 'Ik baal enorm dat het zo gelopen is en vind het heel erg voor iedereen bij Den Haag.'

Dat zegt Van Rijswijk in AD/Haagsche Courant. Hij heeft alle spelers van Den Haag via een app uitleg gegeven over zijn stap. Die zorgde voor enige ophef vorige week omdat Den Haag hem beschuldigde van contractbreuk. Volgens de verdediger heeft zijn beslissing echter helemaal niets te maken met de organisatie of het team.

'Ik heb een nieuwe functie gekregen op mijn werk. Daarvoor ben ik regelmatig pas 's avonds thuis. IJshockey is in Nederland een amateursport en brengt geen geld in het laatje, mijn baan wel. Hijs traint drie keer per week vroeg in de avond en speelt thuiswedstrijden op vrijdagavond. Dat kan ik met mijn nieuwe functie niet bijbenen. Zoetermeer traint twee keer van 22.00 tot 23.00 uur en speelt thuis op zaterdag. Dat lukt me wel. Als ik ergens voor ga, dan wil ik dat voor 120 procent doen en niets hoeven afzeggen. Het is bovendien niet eerlijk tegenover jonge jongens die voor mij op de bank moeten zitten terwijl ik maar Ă©Ă©n keer kom trainen', zo wordt Van Rijswijk geciteerd in de krant.