4 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Van Wely naar Zoetermeer

Oud-international Robbert Prick van Wely speelt het komende seizoen voor Zoetermeer Panters. De 81-voudige international versterkt de defensie van de regerende kampioen in de Eerste Divisie.

Dat heeft Zoetermeer Panters bekendgemaakt. Voor Van Wely betekent dit een nieuwe comeback in het ijshockey. Hij kwam begin 2004 voor het laatst in actie toen zijn oude vriend Ron Berteling een beroep op hem deed omdat de selectie van Amsterdam door blessures was gedecimeerd.

Van Wely geldt als Ă©Ă©n van de beste Nederlandse verdedigers allertijden. De op 18 januari 1966 geboren Nijmegenaar maakte op 16-jarige leeftijd bij Nijmegen zijn debuut in de Eredivisie. Later kwam hij een groot aantal seizoenen uit voor Rotterdam Panda's, nog een periode voor Nijmegen alvorens hij bij Amsterdam ging spelen.

De afgelopen jaren was hij al betrokken bij de jeugdopleiding in Zoetermeer. Ook was hij actief als Technisch Coördinator bij de Nederlandse IJshockeybond. Bij Zoetermeer komt hij oude bekenden als Andy Otto, Marco Kronenburg en Manitas Demelinne tegen.