24 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

Versteeg naar Nijmegen

Aanvaller John Versteeg stapt over van Heerenveen naar Nijmegen. De ervaren aanvaller eindigde vorig seizoen op de zevende plaats op de nationale topscorerslijst met 28 goals en 41 assists in 40 wedstrijden.

Bij de Flyers tekende alleen Erik Landman voor meer punten. Op de nationale topscorerslijst eindigden verder alleen vijf spelers van kampioen en bekerwinnaar Amsterdam Bulldogs boven de geboren Utrechter. De technische staf van Nijmegen Emperors is blij met de komst van de geboren Utrechter. ÂJohn Versteeg is nog altijd een van de beste Nederlandse ijshockeyers. Hij heeft een neusje voor doelpunten en zal met zijn ervaring zeer belangrijk zijn voor onze over het algemeen zeer jonge ploegÂ, zegt hoofdcoach Alexander Jacobs.

Voor Versteeg betekent de komst naar Nijmegen een afscheid na drie succesvolle seizoenen bij Heerenveen. In zijn drie jaar in Friesland scoorde Versteeg in totaal zeventig doelpunten en kwam hij tot 88 assists en stond hij consistent hoog op de nationale topscorerslijst. Ook bij eerdere clubs als Utrecht, Rotterdam en Amsterdam toonde Versteeg zich steevast een veelscorende aanvaller.

Nijmegen gaat het komende seizoen in met een jonge selectie die grotendeels afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding. Een groot aantal spelers uit Nijmegen die vorig jaar voor andere clubs uitkwamen keren terug naar het Triavium, terwijl het team wordt aangevuld met veel jong talent. Eerder al werd de komst van de Canadees Ryan Love aangekondigd.