1 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Vierde import voor Wolves

Den Haag Wolves heeft een vierde buitenlandse speler vastgelegd. De eredivisionist uit de Residentie legde de robuuste verdediger Matt Moore vast voor het komende seizoen. Moore zou komend seizoen eigenlijk uitkomen voor Heerenveen.

Dat heeft Den Haag Wolves bekendgemaakt. De 26-jarige Moore is afkomstig uit Burlington in de Canadese provincie Ontario. Zijn voornaamste ijshockeyopleiding ontving de verdediger bij het Rochester Institute of Technology in het Amerikaanse college ijshockey. In totaal speelde hij daar tussen 2000 en 2004 105 wedstrijden, waarin hij tot vijftig punten en 185 strafminuten kwam.

Na zijn opleiding maakte hij de overstap naar de profs. Hij speelde onder meer voor de Knoxville Ice Bears, het nieuwe team van Matt Tremblay en een voormalige club van Eaters-import Brad McDonald. Deze ploeg speelt in de Southern Professional Hockey League, een van de lagere profniveaus in de Verenigde Staten. In zijn eerste seizoen daar liep hij in 57 wedstrijden tegen 98 strafminuten op.

Vorig seizoen begon hij bij Knoxville, waar hij later werd geruimd met een andere ploeg in die liga, de Huntsville Havoc. Hij maakte echter ook promotie naar de sterkere profliga East Coast Hockey League, waar hij dertien wedstrijden speelde voor de Pensacola Ice Pilots.

De verdediger was oorspronkelijk door Heerenveen vastgelegd. Daar werd hij aanbevolen door relaties van de technische staf als vervanger voor de naar Frankrijk vertrokken verdediger Petr Kratky. Den Haag wil naast Moore nog twee import-verdedigers vastleggen en zegt later deze week nog met verrassend transfer-nieuws te komen.

De Haagse formatie is druk doende de selectie voor het komende seizoen op orde te maken. Eerder deze week werden al doelman Martijn Maghielse en de aanvallers Brian Dillon, Chase Gallagher en Matt Armstrong aangetrokken. Daardoor komt het totale aantal imports voor het komende jaar op vier. Ook met een deel van de selectie van het vorige seizoen werd overeenstemming bereikt.