29 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

Visum Timchenko is rond

Heerenveen Flyers heeft het visum voor de OekraĂŻnse international Oleg Timchenko rond. De aanvaller komt mogelijk dit weekeinde nog in actie voor het team van Dave Hyrsky.

Dat meldt de officiële website van de Flyers. Timchenko staat al sinds het begin van het seizoen op de spelerslijst van de Flyers, maar de Friese club uit de Eredivisie moest lang wachten voordat alle vergunningen rond waren. Dit was ook vorig seizoen al het geval.

Timchenko ontwikkelde zich vorig seizoen al snel na zijn aankomst tot een publiekslieveling in Heerenveen. De 26-jarige OekraĂŻner beschikt over een fluwelen techniek en een meer dan uitstekend schot, hoewel hij ook enorm grillig kan zijn. Het afgelopen seizoen tekende hij voor liefst 24 goals en 36 assists in 28 wedstrijden, een gemiddelde van iets minder dan twee punten per gespeelde wedstrijd.

Door de komst van Timchenko beschikt Heerenveen nu met Nicols, Palmiscno, Starke, Korthuis en Timchenko over vijf spelers met een buitenlandse status. De aanvaller kwam vorig seizoen nog uit voor zijn land tijdens het A-WK in Tsjechië.