OKT Hun Ned8 Teamfoto

21 december 201211:23

Door Joep Meijsen

Voorselectie Oranje voor Duitsland bekend

De voorselectie van Oranje voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in Bietigheim-Bissingen. Opvallendste naam is die van de in de VS spelende Nardo Nagtzaam.

Dat heeft de NIJB bekendgemaakt. De 22-jarige Nagtzaam speelt voor Mercyhurst University in de VS en kwam nog niet eerder uit voor het 'grote' Oranje. De selectie is verder in grote lijnen gelijk aan die van het toernooi in Boedapest van november. Maarten Brekelmans en Joey Oosterveld zijn ook nieuw.

Nederland speelt van 7 tot en met 10 februari met Duitsland, Itali√ę en Oostenrijk om √©√©n plek in de laatste kwalificatieronde.

Goalies: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Deniz Mollen

Defense: Nick de Jong, Jordy van Oorschot, Bjorn Willemse, Max van Lieshout, Jurryt Smid, Reinier Staats, Joy Turpijn, Dax van de Velden, Mike Overweg

Forwards:
Raphael Joly, Diederick Hagemeijer, Maarten Brekelmans, Marco Postma, Tony Demelinne, Kevin Bruijsten, Bob Teunissen, Marcel Kars, Ivy van den Heuvel, Levi Houkes, Mitch Bruijsten, Ritchie van Hulten, Mickey Bastings, Ronald Wurm, Nardo Nagtzaam, Sander Dijkstra, Joey Oosterveld