Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018
Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018 — © Arie Leeuwesteijn

20 februari 202109:01

Vrijdag roundup: Ruime zege Trappers, topavond Nagtzaam, Dalhuisen blijft aan kop

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een overtuigende 3-8 overwinning tegen Rostock Piranhas. Nardo Nagtzaam pikte drie punten op in de zege van zijn ploeg en Mike Dalhuisen verloor weliswaar, maar handhaaft zich wel met zijn club op de koppositie in Slowakije.

Rostock Piranhas - Tilburg Trappers 3-8

Tilburg Trappers greep al vroeg het initiatief en stond dat in de rest van het duel tegen Rostock Piranhas niet meer af. Giovanni Vogelaar en Jonne de Bonth hadden ieder een goal en twee assists in een ruime 3-8 overwinning.

Alexei Loginov zette Tilburg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en voor de klok de achtste minuut aangaf was het al 0-3 via Max Hermens en Giovanni Vogelaar. Hoewel Rostock af en toe nog wel iets terugdeed, kwam de Tilburgse zege niet meer in gevaar. Danny Stempher, Kevin Bruijsten, Jordy Verkiel, Jonne de Bonth en Reno de Hondt verzorgden de productie.

Voor Trappers was het de derde overwinning in de laatste vier duels en de vierde zege dit seizoen op Rostock, met een totale score van 25 goals voor en 10 tegen. Voor Trappers was het de twaalfde overwinning dit seizoen in een uitwedstrijd, Trappers presteert dit seizoen nipt iets beter buiten eigen stadion dan in thuiswedstrijden, een puntpercentage van 2,06 tegen 2,00. Trappers ontvangt zondag in eigen hal Saale Bulls Halle.

Oberliga Nord

Topteams Saale Bulls Halle en Hannover Scorpions kwamen vanwege corona niet in actie, wat ook geldt voor Hamm en Leipzig. Hannover Indians maakte met 5-1 gehakt van Crocodiles Hamburg, Herner EV boekte een 1-6 zege bij Herforder EV en in de spannendste wedstrijd van de avond in de Oberliga Nord won Diez-Limburg met 5-4 van TecArt Black Dragons Erfurt, waar Raphael Joly zojuist zijn contract met twee jaar verlengde. Oud-Luik-aanvaller Thomas Matheson scoorde zes minuten voor tijd de winnende goal.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam leidde EC Peiting vrijdagavond naar een 2-4 overwinning tegen EV Lindau Islanders. Nagtzaam scoorde kort na het begin van de derde periode de gelijkmaker voor de 2-2, nam met nog 2,5 minuut te gaan de winnende goal voor zijn rekening en pikte ook nog een assist op bij de empty netter die de zege veiligstelde. Nagtzaam heeft nu 46 punten in 27 wedstrijden, waarmee hij de nummer vijf is op de topscorerslijst van de Oberliga SĂĽd.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad leden in de strijd om de koppositie op het hoogste niveau in Slowakije een gevoelige nederlaag bij HK Nitra, 5-3. Uitdager Zvolen verloor echter ook, waardoor Poprad nog altijd de nummer een is op de ranglijst daar. Zondag staat de belangrijke uitwedstrijd bij Slovan Bratislava op het programma, dat op drie punten afstand op de derde plaats staat van de ranglijst.