Eaters vs Kemphanen 161114

8 februari 201521:59

Vroeg carnaval in Glanerbrook

Geleen zette zondagavond in eigen huis een reuzenstap richting de play-offs met een 8-5 zege in een knotsgek duel tegen Eindhoven. Tom Marx en Adam Hartley scoorden ieder twee keer.

Het was een sleutelduel voor de laatste plek in de play-offs. Voor wie eindigt het seizoen volgende week en wie mag het opnemen tegen vermoedelijk Heerenveen? Eaters heeft nu de beste papieren, hoewel volgend weekeinde nog twee duels op het programma staan en Eindhoven de hoop dus nog niet hoeft op te geven.

In Glanerbrook werd het een knotsgek duel zo vlak voor carnaval. Eaters was daarin lange tijd vooral de meest doelmatige ploeg, terwijl Kemphanen het meeste puckbezit had. De tussenstand na veertig minuten, 5-1 in het voordeel van Geleen, sprak wat dat betreft boekdelen. Toen het vroeg in de slotperiode zelfs 6-1 was, leek het boek zelfs vroegtijdig dicht te kunnen.

Kemphanen beet nog even op zijn tanden en kwam in enkele minuten helemaal terug in de wedstrijd en naderde tot 6-5. De ploeg van Marc Visschers had daarbij de pech dat een treffer van Mike Verschuren ook na review nog werd afgekeurd, anders had de wedstrijd wellicht anders afgelopen. Nu kon Geleen zich herpakken en via een break van Adam Hartley en een empty netter van Jeffrey Mens de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken.

Kemphanen begon het beste aan de wedstrijd en had een prima kans via Julian van Lijden. De treffer viel echter aan de andere kant en kwam op naam van Tom Marx. Dat was opmerkelijk genoeg ook de enige goal van de openingsperiode, waarin beide teams hard werkten, maar ook de nodige kansen weggaven. Lars van Sloun en Luca Heutmekers verschenen bijvoorbeeld alleen voor de keeper

Het was de tweede periode waarin Eaters zich sterk toonde in de afronding. Eerst completeerde Marx een mooie shorthanded counter-aanval met zijn tweede van de avond. Via Ritchie van Hulten deed Kemphanen iets terug, maar goals via een schot van Bryan Mens en een mooie inzet van Akim Ramoul gaven Eaters het voordeel. Dit werd vlak voor het einde van de periode nog bekroond via de eerste van Hartley.

Kemphanen speelde al die tijd aardig mee, maar slaagde er niet in de kansen om te zetten in doelpunten. Dat veranderde in een periode van enkele minuten in de slotperiode. Eerst was er een goal van Danny Stempher, waarna het afgekeurde doelpunt van Verschuren volgde. Daarna ging het hard. Binnen een minuut scoorden Mike Overweg, Stempher nogmaals en tenslotte Van der Schuit. Ook de kansen op de gelijkmaker waren er nog, maar uiteindelijk zorgde Eaters er dus voor dat het carnavalsfeest op de tribunes vroeg kon beginnen in Geleen.