26 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Watkins verlaat Bulldogs

Het lijkt erop alsof Amsterdam Bulldogs voor de tweede keer dit seizoen op zoek kan naar een nieuwe doelman. De Britse nationale doelman Joe Watkins, die de afgelopen weken op proef het doel verdedigde van de hoofdstedelijken, heeft volgens London Racers een contract bij deze club getekend.

Bij Amsterdam was laat op Eerste Kerstdag niemand bereikbaar voor commentaar. Het is dus op dit moment niet duidelijk of Watkins de club uit zichzelf heeft verlaten of dat zijn proefperiode in de hoofdstad niet is verlengd. Ook is nog niet duidelijk hoe Amsterdam het vertrek van Watkins gaat opvangen.

De website van London Racers meldt vandaag. 'De London Racers zijn blij om aan te kunnen kondigen dat international Joseph (Joe) Watkins getekend heeft.' Het bericht vermeldt niets over zijn recente verblijf in Amsterdam. Hoofdcoach Dennis Maxwell meldt echter dat de gesprekken al geruime tijd aan de gang zijn. 'Joe en ik praten al een tijdje over de toekomst en het vertrek van onze huidige doelman zorgt ervoor dat we hem eerder hebben gehaald dan de bedoeling was. Ik heb tegen Joe gespeeld in de Super League en wet zeker dat hij voor ons goed werk gaat verrichten.'

Watkins kwam naar Amsterdam als vervanging voor Phil Groeneveld, die inmiddels bij Les Dragons de Verdun speelt in Canada. Amsterdam heeft volgens de Nederlandse IJshockeybond nog vijf internationale transfers uitstaan. Het is niet duidelijk om welke spelers dit gaat en of hier een doelman bij zit. Amsterdam zou eventueel nog gebruik kunnen maken van de regeling die het inruilen van Ă©Ă©n import na de deadline toestaat.

Amsterdam heeft nog enige tijd om een oplossing te vinden. De eerstvolgende wedstrijd staat pas op het programma voor 7 januari en de doorgang van deze ontmoeting met Nijmegen is nog onzeker. Anders zou Amsterdam pas tijdens het bekerweekeinde halverwege januari weer zijn eerste officiële wedstrijd spelen.