1 september 200400:00

Winst Canada & Sverige

Joe Sakic scoorde de winnende treffer in een 2-1 overwinning van Canada op de Verenigde Staten. In de andere ontmoeting in de World Cup of Hockey klopte Zweden in zijn eerste wedstrijd Duitsland met 5-2. Mats Sundin had een goal en twee assists.

De ontmoeting tussen de USA en Canada was een zeer spannende. Na zestien minuten in de eerste periode one-timede Stanley Cup-held Martin St. Louis een assist van Joe Thornton binnen om de Canadezen op voorsprong te brengen.

Met een man meer op het ijs kreeg Canada in de tweede periode volop kansen en het was Joe Sakic die een wristshot afvuurde. De puck carambouleerde langs twee andere spelers voor doelman Robert Esche kansloos te laten.

Na een massale vechtpartij op het ijs, kreeg de USA meer grip op de wedstrijd. Bill Guerin tilde de puck op assistentie van Scott Gomez over de rechterschouder van Martin Brodeur. De resterende speeltijd zag echter een sterk verdedigend Canada, dat nauwelijks kansen weggaf.

Zweden kwam vier minuten voor het einde van de eerste periode op voorsprong tegen Duitsland via een powerplay-goal van Tomas Holmstrom. Marco Sturm maakte vroeg in de tweede periode nog gelijk, maar via Mats Sundin kwamen de Zweden weer op voorsprong om vervolgens vier keer op rij te scoren en de zege veilig te stellen. Johnson, Marcus Nilson en Frederik Modin scoorden de treffers.